Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-01-2004

Televisie
Op weg naar het songfestival


Uitzending maandag 12 januari
Nederland 2 ­ 19.55 uur


Manuela kemp, bas en joËl en ruth jacott


Op weg naar het songfestival


Maandag 12 januari is in het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL een uitgebreide terugblik te zien op 1975, het jaar van Teach In en 'Ding-A-Dong'. Internationaal had Teach In vooral concurrentie van The Shadows die uiteindelijk ­net als maestro Cliff Richard- gewoon tweede werd.

Verder een reportage over de persconferentie waarbij alle 24 kandidaten voor het komende Nationaal Festival zijn voorgesteld. Van prominente deelnemers als Mai Tai, Manuela Kemp, Bas & Joël en Arno Kolenbrander (met een lied van Johnny Logan!) tot nieuwe gezichten als Varna Springer, Suzy 'n' The Hi-Rollers, Kaysee en Anja Wessels.

OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL brengt een portret van Ruth Jacott. Sinds zij in 1993 Nederland vertegenwoordigde met 'Vrede' is ze één van de populairste zangeressen van het land. Dit jaar beoordeelt zij haar collega's als lid van de vakjury.

Onder de naam Camp Girls doet zangeres/presentatrice Manuela Kemp een gooi naar de eeuwige Eurovisieroem met een nummer dat mede is geschreven door hartsvriendin Frédérique Spigt.

De twee Idols-finalisten Bas & Joël zijn samengesmolten tot een nieuw duo. Manager Eric Dikeb schreef het nummer 'Celeste' en zonder medeweten van de jongens stuurde hij het in voor het Nationaal Songfestival. Nu ze in één van de vooronden komen, vinden ze het wel heel spannend om mee te doen.


Voor meer informatie en nieuwtjes over het Songfestival surf dan naar: www.songfestival.nl.