GLEIJM EN VAN DER WAART



Gleijm & van der Waart verzelfstandigt marktonderzoek

Eindhoven, 12 januari 2004

Gleijm & van der Waart te Eindhoven heeft per 1 januari 2004 een duidelijke scheiding aangebracht tussen haar marktonderzoek- en communicatieactiviteiten. Onder de naam Blick Marktonderzoek B.V. is een nieuwe werkmaatschappij toegevoegd aan Gleijm & van der Waart Beheer B.V.

Martijn Gleijm en Joris van der Waart zullen vanaf genoemde datum vanuit de holding opereren. Blick Marktonderzoek B.V. maakt namelijk samen met ActieRadius B.V. en Gleijm & van der Waart B.V. deel uit van Gleijm & van der Waart Beheer B.V. Hierin vervult Joris de rol van commercieel directeur en Martijn die van financieel & facilitair directeur.

Joris van der Waart: .Al jaren houden wij ons bezig met zowel marktonderzoek als communicatie. Dat is niet zo vreemd, want het zijn twee complementaire diensten. In de praktijk merkten we echter dat er wel eens verwarring bestond bij onze klanten en relaties. Sommigen kenden ons namelijk vooral als onderzoekbureau, terwijl anderen juist heel verbaasd waren dat we dat óók deden. Wij vinden dat dit soort onduidelijkheid niet past binnen de branche waarin we actief zijn. Daarnaast blijkt er in de markt een duidelijke behoefte en meer vraag naar marktonderzoek te bestaan dan we verwachtten. Uitbreiding en een duidelijke positionering waardoor meer herkenbaarheid ontstaat, zijn vanuit dit standpunt van groot belang.

Om deze reden hebben we besloten onze activiteiten op het gebeid van marktonderzoek vanaf 1 januari 2004 met een duidelijke eigen signatuur in de markt te zetten: Blick Marktonderzoek. Dat doet recht aan het belang dat wij aan deze activiteit hechten en stelt ons in staat om ook communicatiebureau Gleijm & van der Waart met een eenduidiger gezicht te positioneren, namelijk als gespecialiseerd bureau voor geïntegreerde, merkgedreven en resultaatgerichte communicatie..

Als directeur van Blick Marktonderzoek is Felix Vissers aangetrokken, die eerder al zijn sporen verdiende bij onderzoeksbureau GFK. .Met hem hebben we iemand in huis die absoluut in staat is Blick Marktonderzoek tot wasdom te brengen., zegt Van der Waart. .De directie van communicatiebureau Gleijm & van der Waart hebben we toevertrouwd aan Cees Koot, een zeer ervaren reclameman en voor veel van onze relaties al een bekend gezicht daar Cees al vanaf 1 januari 2003 aan ons bureau verbonden is.

Vanzelfsprekend zal er nauwe wederzijdse samenwerking tussen Blick Marktonderzoek en de creatieve collega.s van het communicatiebureau blijven bestaan. aldus Van der Waart.


---

Noot voor de redactie,