Ryanair

Persbericht

Vrijdag 9 januari 2004

Ryanair and Mondial Assistance Group ondertekenen een internationale samenwerkingsovereenkomst.

Ryanair, Europa's Nr. 1 low fares airline en Mondial Assistance Group, de internationale marktleider in reisverzekering en bijstand hebben een internationaal samenwerkingsverband ondertekend waarbij 10 Europese landen betrokken zijn. Na de introductie van deze dienst in België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje afgelopen december starten deze week de dienstverlening in Nederland en Oostenrijk. Dankzij deze samenwerking krijgen de passagiers van Ryanair bij de aankoop van hun vliegtuigticket de gelegenheid een reisverzekering af te sluiten voor slechts EUR 14,00. Zo genieten de passagiers van Ryanair de know-how van de Mondial Assistance Group, zowel in reisverzekeringen als in bijstandformules. Afhankelijk van elk land, dekt de reisverzekering reisannulering, verlies van bagage en reisongevallen, terwijl bijstand de vergoeding van medische kosten en repatriëring voorziet. De prijs van deze formule bedraagt EUR 14,00. David Gering, Manager Sales en Marketing Benelux van Ryanair verklaart : "Reisverzekering is geen luxe, het is essentieël en geen passagier zou onverzekerd op reis mogen vertrekken. Het nieuwe partnership van Ryanair met Mondial Assistance Group biedt diensten van hoge kwaliteit in zowel bijstand als reisverzekering, maar ook uiterst concurrende prijzen, wat voor ons een must is. Wij vieren deze mooie aanvulling op ons dienstenpakket met een ongelooflijke aanbieding: Vlieg naar Londen Stansted vanaf Groningen voor slechts EUR 19,99 enkele reis inclusief belasting of Eindhoven vanaf EUR 21,99 enkele reis inclusief belasting. Ook de nieuwe route van Eindhoven naar Gerona is deze week te boeken vanaf EUR 24,99 enkele reis inclusief belasting. Ga dus snel naar www.ryanair.com om te kunnen profiteren van deze geweldige aanbiedingen."
Volgens Alain Demissy, Voorzitter van de Mondial Assistance Group, "dit nieuwe samenwerkingsakkoord versterkt onze positie binnen de on-line toeristische sector, wat perfect in de lijn ligt van onze e-commerce en internationale klanten-strategieën. Naast de reissector, telt de groep vandaag een hele reeks internationale, lange termijn samenwerkingsovereenkomsten in de automobiliënsector en de verzekeringssector waarvan sommige meer dan 15 jaar oud zijn."

In de overage Europese landen zal de introductie van deze service de komende weken volgen. In alle landen die bij deze samenwerking betrokken zijn, worden de reis-en bijstandverzekering verzorgd door Elvia, een merknaam en bedrijf van de Mondial Assistance Group.

De Mondial Assistance Group: een interventie om de 3 seconden. De Mondial Assistance Group, internationale marktleider in bijstand, reisverzekering en diensten, telt vandaag meer dan 7 000 werknemers die samen meer dan 40 talen spreken. De groep is actief overal ter wereld en steunt op een internationaal netwerk van 400 000 dienstverleners en 240 correspondenten. De groep is aanwezig in 5 continenten en 28 landen en onderhandelt vanuit 3 internationale merknamen : ELVIA, Mondial Assistance et World Access. De Mondial Assistance Group, een dochteronderneming van AGF en RAS die elk 50% van het kapitaal behouden, is lid van de Allianz Group. www.mondial-assistance-group.com

Details van de aanbieding voor Nederland
Boekingsperiode: vrijdag 09 jan - donderdag 15 jan middernacht Reisperiode: 23 jananuari - 31 maart
Niet geldig op: 13 -15 februari & 20 - 22 februari Mogelijke dagen: ma, di, wo, za & zo vanuit Nederland