Gemeente Almere

Expositie Promotiecampagne in Stadhuis

De expositie van de promotiecampagne 'Het kán in Almere' is te bezichtigen in de C-passage van het Stadhuis. De tentoonstelling bestaat uit grote afbeeldingen van de advertenties met het thema 'We schrijven geschiedenis. Elke dag'. De officiële opening van deze expositie was tijdens de Nieuwjaarsinstuif van de gemeente op zaterdag 10 januari jl. De expositie duurt t/m 15 februari 2004.

foto: bij de opening

In 2003 heeft de Stichting Stadspromotie Almere(SSA) in opdracht van de gemeente Almere gewerkt aan het vervolg van de promotiecampagne. In dit jaar is met het Almeerse reclamebureau CSO Marketing Communicatie gewerkt aan het thema 'We schrijven geschiedenis. Elke dag.'

Almeerders centraal
foto: driemaal op een poster in 2003

In dit thema stonden de Almeerse inwoner en ondernemer centraal. Naast de radiocampagne met burgemeester Jorritsma zijn er advertenties geweest in kranten, tijdschriften en posters voor driehoeksborden en abri's. Almeerders die meegewerkt hebben zijn o.a. een 16-jarige scholiere die haar examen heeft gehaald, het Kinderpersbureau tijdens het eerste interview met de nieuwe burgemeester en kinderen bij het Stoomfestival. Ook het bedrijfsleven kwam terug in de campagne met bijvoorbeeld een werknemer van de Rabobank tijdens de eerste dag in de Rabotoren en de zandsponsor van het Beachweekend, Ballast Ham Nederland. De printcampagne heeft tot tal van positieve reacties geleid. Zo hangen er grote posters bij o.a. discotheek Eindelijk, bij Kennisstad Almere, Stichting AAP en de afdeling Archeologie van de gemeente Almere.