Ministerie van Defensie


---


---

foto: Dick Boschman schiet ABC naar halve finale

Sergeant Dick Boschman in halve finale Duitse Bundesliga

12-1-2004 9:55:00

Luchtgeweerschutter Dick Boschman, sergeant bij de Koninklijke Landmacht, heeft zich samen met zijn team van ABC Munster geplaatst voor de halve finale in de Duitse Bundesliga. Zondag (11 januari) won het team van Boschman met 4-1 van SV Wolthausen in de Bundesliga Noord. Dick Boschman won zijn duel met Sebastian Hoeffs met een score van 396 uit 400. De tegenstander in de halve finale, die op 14 februari plaatsvindt, is Der Bund uit Muenchen, uit de Bundesliga Zuid. Het winnende team plaatst zich voor de finale.

Donderdag en vrijdag kwam de Nederlands kampioen nog uit op een toernooi in Luxemburg. Daar bereikte hij met 60 schoten een score van 597 uit de maximaal haalbare 600. Met dit hoge puntenaantal plaatste de Apeldoorner zich als eerste voor de finale, die hij daarna op beide dagen winnend afsloot vóór de Duitser Thomas Hoche. Het brons ging naar twee Tjechen: donderdag naar Tomas Jerabek, vrijdag naar Jari Rozsypa.

Sergeant Dick Boschman is al genomineerd voor de Spelen van Athene. Hij moet dit voorjaar vormbehoud tonen tijdens het wereldbekercircuit dat eind februari in Bangkok van start gaat, of tijdens de Europese kampioenschappen in maart. Ter voorbereiding op deze toernooien schiet de 29-jarige militair eerst een aantal internationale wedstrijden. Volgend weekeinde staan twee wedstrijddagen in het Noorse Trondheim op het programma.