Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 12 januari 2004

* VERDACHTEN MOORD OEVERBOS AANGEHOUDEN
(Zie ook persberichten 28 en 29 december 2003) VLAARDINGEN - Rechercheurs van de Recherche Assistentie Groep hebben in het onderzoek naar de moord op de 37-jarige Soereshkoemar Sewlal, vier verdachten aangehouden. Het lichaam van het slachtoffer werd 27 december omstreeks kwart voor één in de bossages van het Oeverbos aangetroffen. Afgelopen vrijdag 9 januari werd er in Vlaardingen en Rotterdam vier verdachten aangehouden. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat het misdrijf zich vermoedelijk in de relationele sfeer heeft afgespeeld.
Maandagavond besteedt het programma 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de moord in verband met het onderzoek naar mogelijk medeverdachten.
De verdachten, drie vrouwen (15, 16 en 37) en een 18-jarige man worden maandag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. (Persofficier van Justitie).


* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
MAASSLUIS -Twee nog onbekende mannen hebben zondagavond omstreeks kwart over negen een videotheek aan de Koningshoek overvallen. De mannen bedreigden met een vuurwapen een 34-jarige medewerkster en eisten geld. De vrouw moest onder dwang de geldlade afgeven. Met enkele honderden euro's aan buit vluchtten de overvallers. Zij verdwenen in onbekende richting.


* HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - Na een melding over wateroverlast, trof de politie van het district Oost zondagmorgen in een woning aan de Vinckenbrinckstraat een hennepkwekerij aan. In de woonkamer was een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aanwezig met zo'n 400 hennepplanten. De stroom voor de hennepkwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks acht uur stelden politiemensen van district De Noordhoek een onderzoek in een woning aan de Agiesestraat in.
In de kelderruimte van het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 979 hennepplanten. Eneco constateerde dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.
Tegen de 39-jarige eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.


* BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond zondagmiddag omstreeks drie uur brand in een pand (bakkerswinkel) in het winkelcentrum In de Fuik te Hoogvliet. In verband met de grote rookontwikkeling werden de boven de winkel gelegen woningen ontruimd. De brandweer, die het alarm grote brand maakte, gaf om 15.50 uur het sein brand meester. De 40-jarige eigenaar van de winkel werd met ademhalingsmoeilijkheden en een 66-jarige bovenbuurman met hartklachten overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.
De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* AANRANDER MELDT ZICH
zie ook persbericht 08-01-2004/2
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag werd een 16-jarige Rotterdammer aangehouden als verdacht van diverse aanrandingen in het district Oost. De jongen meldde zich met zijn ouders aan het bureau naar aanleiding van plaatsing van een getuigenoproep met zijn foto in een krant.
Bij de afdeling Zedenzaken van het district Oost waren zes aangiften van aanranding in onderzoek. De jongen bekende meer dan zes aanrandingen te hebben gepleegd. Kennelijk hebben niet alle slachtoffers aangifte gedaan. De jongen is in verzekering gesteld.

Uitgave zondag 11 januari 2004

* CARAVAN IN BRAND
In de nacht van zaterdag op zondag is er brand ontstaan in een caravan aan de Overschiese Kleiweg.
Het vuur werd rond half twee ontdekt. De caravan stond tegen een schuur en brandde hevig. De brandweer bluste het vuur, de oorzaak is nog onbekend.

Zaterdagmiddag, omstreeks één uur, is er brand uitgebroken in een woning aan de Duisburghof.
De bewoners hadden de woning allemaal op tijd kunnen verlaten. Het vuur is vermoedelijk in de keuken bij het elektrisch fornuis ontstaan. De oorzaak is echter nog onbekend. De GGD heeft een aantal kinderen ter plaatse behandeld omdat ze rook hadden ingeademd. Een vrouw is voor behandeling van ademhalingsproblemen overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. Twee mannen en een meisje zijn met dezelfde klachten in het Sint Franciscusziekenhuis behandeld.
Een paar woningen liepen rook- of waterschade op.