Politie Gelderland-Midden

Ede - mannen aangehouden na aanrijding met gestolen auto
Publicatiedatum: 12-01-2004

Drie mannen zijn zondag door de politie aangehouden nadat ze met een gestolen auto bij een aanrijding waren betrokken. Het verdachte trio, twee Edenaren van 26 en 36 jaar en een 18-jarige Arnhemmer, zou omstreeks vier uur 's middags op de Zonneoordlaan in Ede, ter hoogte van de Doesburger Molenweg, tegen een lantaarnpaal en een boom gereden zijn. Getuigen van het ongeval zagen de drie inzittenden weglopen en waarschuwden de politie. Die wist het drietal op de Doesburger Molenweg in de kraag te vatten. De auto, een groene Renault Clio, bleek doorverbonden en was vanaf een parkeerplaats aan de Dr. Hartogsweg ontvreemd. De eigenaar van de auto, een 32-jarige vrouw uit Wageningen, deed later aangifte. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - benzinedieven actief

Publicatiedatum: 12-01-2004

Op zeker twee plaatsen in Bennekom zijn het afgelopen weekend benzinedieven actief geweest. Op een parkeerplaats aan de Vogelwikke ontdekte een bewoner uit die straat dat onbekenden geprobeerd hadden brandstof uit de tank van zijn motorfiets te halen. Bij een geparkeerde auto waren de dieven er kennelijk wel in geslaagd om benzine uit de brandstoftank te halen. Gewaarschuwde agenten constateerden dat er bij verschillende geparkeerde auto's kennelijk benzine afgetapt was, getuige de braakschade aan afsluitbare tankdoppen. Ook op de Ooievaarsbek bleek benzine te zijn gestolen uit een geparkeerde auto. Tot op heden hebben zich drie gedupeerden gemeld voor aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - beschonken man ramt vluchtheuvel met brommobiel
Publicatiedatum: 12-01-2004

Een 48-jarige man uit Barneveld is zondagavond op de Lunterseweg in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De Barnevelder zou met zijn brommobiel op de Lunterseweg op een vluchtheuvel zijn gereden. Getuigen waarschuwden de politie nadat zij zagen dat de man kennelijk aanstalten maakte om weg te rijden. Agenten troffen de Barnevelder nog bij de aanrijding. Hij bleek onder invloed van alcohol maar bleek niet in staat de ademanalyse af te leggen. Bij hem is bloed afgenomen voor een bloedproef. De brommobiel en een verkeerszuil hadden door de aanrijding schade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---