Ondernemersorganisatie voor Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten

Meldpunt administratieve lasten
CWI opent telefoonlijn voor melden vacatures
Pas op voor spookfacturen

Meldpunt administratieve lasten

Minister Zalm van Financiën heeft onlangs het Meldpunt Administratieve Lasten geopend. Op de internetsite www.administratievelasten.nl kunnen ondernemers klagen over de onbegrijpelijke administratieve lasten waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd.

Administratieve lasten vergen volgens het kabinet veel tijd en geld van ondernemers. Zalm heeft zichzelf voorgenomen om deze lasten met een kwart te verminderen in de huidige kabinetsperiode. Zalm hoopt op veel suggesties vanuit het bedrijfsleven. Het internet-meldpunt is vooral bedoeld om de praktijkkennis en -ervaring van ondernemers te verzamelen, meldt het Ministerie van Financiën. Zalm benadrukte dat de overheid het niet alleen kan. Suggesties en initiatieven uit het bedrijfsleven zijn daarom hard nodig, zei hij tijdens de speciale Ronde Tafelconferentie over de administratieve lasten

Bron: De Volkskrant, 21 oktober 2003

CWI opent telefoonlijn voor aanmelden vacatures

Sinds kort kunnen werkgevers hun vacature aanmelden op de CWI Vacaturelijn: (0800) 8001.

Hiermee biedt CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) een extra service aan werkgevers. CWI kan ter vervulling van de vacature putten uit een groot bestand van direct inzetbare kandidaten, van hoog- tot laagopgeleid. Aan de service zijn geen kosten verbonden.

Pas op voor spookfacturen

Wie kent ze niet, de malafide bureaus die al dan niet met succes proberen u en collega-ondernemers op het verkeerde been te zetten. Met een aantal methoden (bijvoorbeeld brieven uit Nigeria, facturen voor advertenties die nooit geplaatst zijn) bent u hoogstwaarschijnlijk al wel bekend.

Blijf echter alert en waakzaam! Steeds wordt er weer een nieuwe insteek en methode gevonden om te trachten u geld afhandig te maken. De Kamer van Koophandel heeft hierover informatie beschikbaar op haar website. Uw hulp en medewerking bij het signaleren van deze praktijken is overigens erg belangrijk. Alleen zo kunnen klachten gebundeld worden en in samenwerking met andere instanties stappen ondernomen worden om te waarschuwen.
Klik door voor praktische tips en een overzicht van door ondernemers aan de Kamer van Koophandel gemelde bedrijven en methoden.