Vlaamse overheid

Vlaams minister van E-government, Patricia Ceysens, neemt maandag 12 januari 2004 het voortouw op de rondetafelconferentie e-werken in Antwerpen.

Zeker 35 deelnemers zullen maandag op initiatief van Minister Ceysens een rondetafelconferentie e-werken bijwonen in Antwerpen. De groep van genodigden bestaat uit vertegenwoordigers van overkoepelende bedrijvenorganisaties die de belangen van diverse sectoren behartigen en verantwoordelijken van de verschillende overheidsniveaus.

Na een welkomstwoord van voorzitter Agoria ICT Rudi Thomaes en duiding van het initiatief door Vlaams Minister van E-government Patricia Ceysens, worden de meest belangrijke aspecten rond e-werken toegelicht.

Toegespitst op de mobiliteitsproblematiek in Antwerpen voorziet minister Ceysens een inhoudelijke dialoog over de rol van Vlaanderen inzake e-werken. Concrete insteken van de genodigden maken duidelijk welke inspanningen van de overheid verwacht worden op vlak van het stimuleren van e-werken.

Aktieplan E-werken

De rondetafelconferentie die maandag plaatsvindt, kadert in het Aktieplan E-werken van minister Ceysens. Eerder al raakte bekend dat op voorstel van Ceysens een subsidiebesluit bedrijfsgebouwen werd goedgekeurd. Dit besluit voorziet in een financiële tegemoetkoming van maar liefst 50% voor specifieke bedrijfsgebouwen die een e-werk-infrastructuur aanleggen.

Deze conferentie is een tweede verwezenlijking in het Aktieplan E-werken. "Met deze rondetafelconferentie wil ik e-werken als mogelijke oplossing aanreiken voor de mobiliteitsproblemen die zich voordoen in Antwerpen. Ik hoop dat de opgebouwde kennis in Antwerpen een hefboom zal zijn om e-werken in heel Vlaanderen te stimuleren", aldus Patricia Ceysens.

info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
michel.debruyne@vlaanderen.be


---