Ingezonden persbericht


Persbericht


Macromedia lanceert macromedia director mx 2004


Ondersteuning van Flash MX 2004 content, JavaScript en DVD-Video


Utrecht, 12 januari 2004 - Macromedia (Nasdaq: MACR) introduceert de nieuwste versie van Macromedia® Director® MX 2004. De industriestandaard voor multimedia-authoring. Macromedia Director MX 2004 is het resultaat van meer dan tien jaar pionierswerk in multimediaontwikkeling. In deze nieuwste versie is ondersteuning toegevoegd voor JavaScript, Flash(tm) MX 2004 content, DVD-Video én de mogelijkheid om projectorbestanden te creëren voor zowel Mac- als Windows-platformen. Dankzij Macromedia Director MX 2004 kunnen ontwikkelaars op een creatieve wijze rich internet applications verder uitbouwen met een sterk verbeterde gebruikerservaring. Meer informatie vindt u onder de URL http://www.macromedia.com/go/dirmx2004/.


"Macromedia Director was en is niet alleen de hoeksteen van ons bedrijf, maar van heel deze sector en blijft ook vandaag de vernuftigste multimedia-authoringtool", stelt Macromedia's President of products Norm Meyrowitz. "Macromedia Director MX 2004 bouwt voort op de kostbare product-erfenis en voegt alweer nieuwe functionaliteiten toe, onder andere het op een snellere en efficientere manier ontwikkelen van rijkere content. Dit mede dankzij de naadloze workflow met andere MX 2004 producten en de integratie van een algemeen gangbare en als industriestandaard te beschouwen scripttaal."


Macromedia Director MX 2004 is een sterke troef voor de professionele e-learningdesigner/developer van onder andere multimedia, Advanced Flash, DVD en games. Die aangeboden kan worden op CD, DVD, intranetten, infoterminals of het Internet. Director MX 2004 ondersteunt nagenoeg alle belangrijke video-, audio-, bitmap-, 3D- en vectorformaten en biedt ontwikkelaars het breedste scala aan mogelijkheden om hoogstaande content te creeren met de beste gebruikerservaringen. Met de uitgebreide videomogelijkheden binnen Director MX 2004 kunnen de volgende videobestanden op eenvoudige wijze geintegreerd worden: DVD-Video, Windows Media, RealMedia, QuickTime en Flash. Dankzij de DVD-videofunctionaliteit zijn ontwikkelaars in staat DVD-videocontent te embedden in de applicatie, te controleren en terug te spoelen. Director MX2004 biedt een krachtige Xtras plug-in architectuur waarmee ontwikkelaars zowel de applicatie als het terugspoelen kunnen uitbreiden met een vrijwel onbegrensde functionaliteit.

"Voordat ik uitgenodigd was om deel te nemen aan het beta-team was ik ervan overtuigd dat de nieuwe Director MX2004 release alleen een verbeterde 3d engine zou omvatten en de ondersteuning van Flash MX 2004. Kortom een Director 9.5," beweert Aldo Hoeben, Studio PKO, assistant professor at Delft University op Technology. "Al heel snel bleek dat dit niet het geval was. We krijgen met de nieuwe release veel meer dan dat, namelijk: DVD ondersteuning, een verbeterd MIAW system, een nieuwe scripting engine en cross platform projectors. Director MX 2004 biedt een groot aantal nieuwe functionaliteiten die aantonen dat Director springlevend is. "

Macromedia Director MX 2004 is volledig geïntegreerd met de andere producten en servers uit de Macromedia MX-familie door onder andere een naadloze workflow connectie met Flash MX 2004 content en -applicaties. Vanuit Director kan bijvoorbeeld zowel Flash als Fireworks® opgestart worden. Flashcontent kan worden geïntegreerd in Director-projecten, waarbij de prestaties van Flash binnen deze Director-projecten enorm is verbeterd ten opzichte van vroegere versies. Even als bij andere MX 2004 producten kan de werkruimte volledig naar eigen wens worden ingericht. Director biedt zijn gebruikers nu zelfs de mogelijkheid om de "stage"- en "movie-in-a-window"-interfaces naar hun hand te zetten voor optimaal beheer van de werkruimte.


"Het vermogen om snel te reageren op veranderende bedrijfsvereisten, om de complexiteit van het ontwikkelen te verminderen en om snel uit te pakken met een applicatie of een wijziging is essentieel om bedrijven te helpen alert te blijven en de ontwikkelkosten te beheersen", benadrukt research director Rikki Kirzner van IDC. "Waardevol zijn vooral die tools die bedrijven niet alleen helpen om deze doelstellingen te verwezenlijken maar ook bestaande industriestandaarden gebruiken en ontwikkelaars in staat stellen om hun applicaties op meerdere platformen te laten draaien."


Director MX 2004 kreeg extra nieuwe functionaliteiten waarmee ontwikkelaars nog efficiënter en productiever kunnen werken. Interactiviteit binnen projecten kan eenvoudig geprogrammeerd worden met behulp van JavaScript, Lingo of een combinatie daarvan. Een gedetailleerde lijst van alle nieuwe functies in Director MX 2004 is te vinden onder http://www.macromedia.com/go/dirmx2004new/.


"Apple en Macromedia delen de opvatting om creatieve professionals krachtige hulpmiddelen te bieden waarmee met het grootste gemak de beste resultaten kunnen worden gerealiseerd." stelt Ron Okamoto, vice president worldwide developer relations bij Apple. "Director is baanbrekend voor videoprofessionals die met Apple Final Cut Pro en DVD Studio Pro werken. Het stelt hen instaat om platformoverschrijdende Director-projectoren en Shockwave-content op webbasis te leveren, die DVD-Videocontent kunnen embedden, terugspoelen en controleren."


PRIJS EN BESCHIKBAARHEID


Macromedia Director MX 2004 komt volgens planning in Februari op de markt in het Engels. De prijs bedraagt 1.439 ¬ voor nieuwe gebruikers en 479 ¬ voor upgrades van Director 8.5 en Director MX. Er zijn opties voorzien voor onderwijs, overheden en volumelicenties. De software draait op Mac OS X v10.2.6 of hoger en op Windows 2000 of Windows XP. De Franse, Duitse en Japanse versies verschijnen op een latere datum.


OVER MACROMEDIA


Beleving werkt stimulerend. Macromedia is gedreven door de overtuiging dat grote ervaringen bedrijven groot maken. Onze software helpt miljoenen professionele gebruikers, ontwikkelaars en designers om efficiënte, fascinerende en memorabele ervaringen te creëren en af te leveren - op het Internet, op vaste dragers, op draadloze en digitale toestellen.


---


Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, Macromedia Flash, Dreamweaver en Macromedia Flex zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.


Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com

Macromedia - Wim Muijsert Leads United - Miek Gielkens

Tel: +31/30 750 40 84 Tel: +32/3 466 01 88
E-mail: wmuijsert@macromedia.com E-mail: miek.gielkens@leadsunited.com


LEADS UNITED


Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/3 466 01 88 - Fax: +32/3 466 01 80
www.leadsunited.com