Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 januari 2004

Aanrijding met letsel

Bestuurder invalidenwagen rijdt frontaal tegen personenauto

De Lutte

Zondagmiddag 11 januari werd omstreeks 13.40 uur gemeld dat op de Postweg in De Lutte een aanrijding had plaatsgevonden tussen een invalidenwagen en een personenauto. Bleek dat een 74 jr. inwoner van De Lutte in zijn invalidenvoertuig had gereden over de Postweg in de richting van de Lossersestraat. In een bocht naar links was hij op de andere weghelft gekomen en daar frontaal in aanrijding geraakt met een uit de tegenovergestelde richting komende personenauto, bestuurd door een 21 jr. man uit Oldenzaal. De 74 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Oldenzaal, waar hij ter observatie werd opgenomen. (bps: 04-004255)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden na slaan met glas, waardoor iemand, al dan niet zo bedoeld, gewond raakte

Saasveld

Maandagmorgen 12 januari werd om ongeveer 01.30 uur doorgegeven dat bij een horecagelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld, een medewerker met een glas was geslagen. Bleek dat een van de portiers van de horecagelegenheid een onenigheid had gesust tussen de even later aangehouden 21 jr. man uit Haaksbergen en een nog onbekende man. De 21 jr. had hierbij met een glas geslagen en de portier daarmee aan zijn arm verwond. Het is nog onbekend of de 21 jr. de bedoeling had de nog onbekende persoon waarmee hij ruzie had te raken en daarbij de portier per ongeluk raakte, of dat hij bewust met het glas naar de portier heeft geslagen. De portier, waarvan de leeftijd nog niet bekend is, werd met een diepe snijwond in zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, waar hij in ieder geval een nacht moest blijven. De 21 jr. Haaksbergenaar is aangehouden en aan het bureau opgesloten voor verder onderzoek. Om een en ander duidelijk te krijgen wil de politie graag in contact komen met de nog onbekende persoon waarmee de 21 jr. ruzie had. Hij, of iemand die weet om wie het gaat, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Dinkelland via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 08800-7000 (bps: 04-004271)

Aanrijding, bestuurder onder invloed

Getuigen rijden veroorzaker aanrijding klem, deze is behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol

Almelo

Zondagavond 11 januari om ongeveer 22.15 uur wordt gemeld dat door twee getuigen een dronken automobilist was klemgereden die even daarvoor een aanrijding had veroorzaakt. Bleek dat de twee getuigen, Almeloers en beide 21 jaar, hadden gezien dat de automobilist op de Ootmarsumsestraat in Almelo een verkeersbord omver had gereden en daarna was doorgereden. Op de Bevrijdingslaan hadden de twee deze bestuurder klemgereden met hun auto's en vastgehouden tot de politie kwam. Bleek te gaan om een 32 jr. man uit Almelo die behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 3.28 promille uit. De 32 jr. bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-004243)

Aanrijding met letsel

Bestuurder raakt van de weg en beland in sloot, gemeentearts neemt in verband met mogelijk alcoholgebruik, bloedproef af

Haaksbergen

Zondagavond 11 januari omstreeks 18.45 uur wordt door een passerende automobilist aan de Scholtenhagenweg / Watermolenweg in Haaksbergen, een auto half in de sloot en half in het weiland aangetroffen. De bestuurder zat vast in de auto en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hierna is hij, een 39 jr. Haaksbergenaar, door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij met onbekend letsel is opgenomen. Omdat alcoholgebruik niet werd uitgesloten, is later op de avond door een gemeentearts in het ziekenhuis van de 39 jr. een bloedproef afgenomen. Het vermoeden bestaat dat de 39 jr., komende vanuit de richting Haaksbergen aan de linkerzijde in de berm is geraakt, daarna tegen een boom en in de sloot en in het weiland tot stilstand kwam,waar hij door de passant werd aangetroffen. De auto is weggesleept en de brandweer maakte het wegdek weer schoon. (bps: 04-004212)

Onder invloed

Automobilist onder invloed, raakt zeker zeven geparkeerde auto's

Enschede

Zondagavond 11 januari om ongeveer 22.45 uur wordt gemeld dat op de Hyacintstraat in Enschede een automobilist een aantal geparkeerde auto's had geraakt. Bleek te gaan om een 29 jr. Enschedeër die aardig aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse na herhaalde pogingen niet lukte. Door een gemeentearts werd daarop een bloedproef afgenomen en werd het rijbewijs van de 29 jr. ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het bleek dat de 29 jr. in totaal zeker 7 personenauto's had geraakt die geparkeerd hadden gestaan aan de Hoge Boekelerweg, de Floraparkstraat en de Hyacintstraat. (bps: 04-004247)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --