Stadsdeel Zeeburg

Wegprofiel Molukkenstraat wordt vernieuwd

Zeeburgerdijk - Javaplein
Eind oktober 2003 is gestart met de herinrichting van de Molukkenstraat tussen de Zeeburgerdijk en het Javaplein. De weghelft van de Zeeburgerdijk naar het Javaplein is weer open voor het verkeer. De andere weghelft is nog afgesloten tot eind januari. Auto- en busverkeer wordt omgeleid via de Insulindeweg en de Zeeburgerdijk. Fietsers gaan via de Borneostraat. Voetgangers kunnen over plankiers langs het werk en winkels blijven bereikbaar.

Javaplein - Insulindeweg
De herinrichting bestaat uit twee fases. Het deel tussen de Zeeburgerdijk en het Javaplein is bijna klaar. Vanaf 12 januari 2004 is het laatste deel van de Molukkenstraat aan de beurt: tussen het Javaplein en de Insulindeweg. Er is begonnen met het oostelijke weggedeelte, dat naar verwachting in april gereed komt. Aansluitend zal het Gemeentelijk Vervoerbedrijf de tramsporen op de kruising van de Molukkenstraat en de Insulindeweg vervangen. Aan de aanleg van het westelijk deel van de straat wordt gewerkt van medio april tot eind juni.
Verkeer en parkeren
Tijdens de werkzaamheden is auto- en fietsverkeer alleen in één richting mogelijk. Gedurende de werkzaamheden aan de oostelijke zijde (tot medio april) rijdt het verkeer van het Javaplein naar de Insulindeweg. In de periode april-juni is verkeer in omgekeerde richting mogelijk. Voor het overige verkeer worden omleidingroutes ingesteld (zie ook omleidingen GVB). Woningen en winkels blijven voor voetgangers bereikbaar. Met de winkeliers en bewoners worden afspraken gemaakt over het laden, lossen en verhuizingen. Vanaf het begin van de herinrichting is het niet mogelijk te parkeren aan de kant waar gewerkt wordt.

Huisvuil
De ondergrondse afvalbakken zijn tijdens de werkzaamheden gewoon te gebruiken.

Werk in uitvoering
Fietsenrekken op het werkterrein worden weggehaald inclusief alle fietsen die op dat moment nog in of bij de fietsenrekken staan. Is uw fiets verwijderd, neem dan contact op met de milieupolitie. Gelijktijdig met de herinrichting werken de nutsbedrijven aan het verleggen of vervangen van leidingen en kabels.

Vernieuwing Molukkenstraat
Het wegprofiel van de Molukkenstraat ondergaat een ingrijpende vernieuwing. Dit gedeelte van de Molukkenstraat krijgt dezelfde inrichting als die van de eerder uitgevoerde Molukkenstraat zuid (tussen de Insulindeweg en de Valentijnkade).

Om van de Molukkenstraat een aantrekkelijk woon- en werkgebied te maken, wil stadsdeel Zeeburg de straat compleet vernieuwen. Zo zal de verkeersveiligheid sterk verbeteren door het aanleggen van vrijliggende fietspaden. De meest in het oog springende vernieuwingen zijn daarnaast de beukenhagen tussen het fietspad en de parkeerstrook. De rijbaan wordt geasfalteerd, met aan weerszijde parkeerplaatsen die iets hoger dan het wegdek liggen. Bij de vernieuwing van de straat worden materialen van hoge kwaliteit gebruikt, zoals fietspalen van roestvrij staal. Verder is er veel aandacht voor groen. De oorspronkelijke lindebomen waren, zo bleek uit onderzoek, verouderd of ziek. Deze bomen zijn inmiddels gekapt. Daarvoor komen 125 volwassen bomen in de plaats.

Meer informatie
Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden of wilt u een afspraak maken over laden en lossen of verhuizen? Dan kunt u contact opnemen met de heer G. Bakker, telefoon (06) 413 746 95. Voor algemene vragen over het project kunt u terecht bij de projectleider, dhr. H. Pieterson. Hij is bereikbaar via het secretariaat ROB, tel. (020) 608 08 80 of per e-mail: info@zeeburg.nl.