Haagse Hogeschool

Persbericht, 9 januari 2004 Hobéon als visiterende en beoordelende instelling gecontracteerd Haagse Hogeschool tekent als eerste in Nederland Als eerste hogeschool van Nederland is de Haagse Hogeschool een overeenkomst aangegaan met één van de vier visiterende en beoordelende instellingen (VBI) in Nederland, Hobéon Certificering uit Den Haag. Op donderdag 8 januari zetten collegevoorzitter Pim Breebaart en Hobéondirecteur Wienke Blomen in aanwezigheid van algemeen directeur Corrie Snelders, portefeuillehouder accreditatie van de bachelor- en masteropleidingen van de hogeschool, hun handtekening onder het contract. De gewijzigde opzet voor beoordeling van opleidingen in Nederland - tot en met afgelopen jaar bezochten visitatiecommissies de hogescholen - is ook voor de VBI's zélf nieuw. De Haagse Hogeschool heeft een eigen, breed uitgewerkt, toetsingskader en daarom is met Hobéon afgesproken gezámenlijk de kwaliteitszorg en het accreditatietraject vorm te geven.

In 2004 worden acht opleidingen van de Haagse Hogeschool bezocht en, naar verwachting, geaccrediteerd. Het gaat om de volgende opleidingen: Bouwkunde, Chemische Technologie, Civiele Techniek, Facility Management, Informatica, Informatiedienstverlening en -management, Personeel & Arbeid en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO, voorheen NAO) baseert de beslissing voor accreditatie op het onderzoek en rapportage van een zogeheten VBI, een visiterende beoordelende instelling. Uit de groep VBI's die in Nederland het hoger onderwijs mag beoordelen, heeft de Haagse Hogeschool Hobéon Certificering uitgekozen.