Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - dagvaarding na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-01-2004

Een 41-jarige Arnhemmer zal worden gedagvaard nadat hij als verdachte was aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij huiselijk geweld in zijn woonplaats. De Arnhemmer werd afgelopen weekend aangehouden in een woning in de wijk Geitenkamp. Hij wordt ervan verdacht zijn 84-jarige grootmoeder in haar woning te hebben mishandeld en zijn 63-jarige moeder met een mes te hebben bedreigd. Buurtbewoners grepen daarbij in en waarschuwden de politie. Gewaarschuwde agenten wisten de verdachte Arnhemmer te overmeesteren en aan te houden. De man was onder invloed van alcohol. Een ruzie over geld zou uit de hand gelopen zijn. De Arnhemmer bekende later en is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met 2,5 promille achter het stuur:rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 12-01-2004

De politie heeft maandagnacht op de Van Ghentstraat in Arnhem het rijbewijs afgenomen van een 40-jarige automobilist uit die stad. De man verkeerde onder invloed van alcohol met een promillage van 2,5. Dat is vijf maal het wettelijke maximum. De Arnhemmer liep tegen de lamp bij een controle, nadat hij zonder verlichting rakelings langs een politiewagen reed op de Lange Wal. Nadat hij was aangehouden beledigde hij op het politiebureau een van de agenten. Na verhoor is de man heengezonden met enkele processen-verbaal en een rijverbod van 14 uur. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs van de Arnhemmer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bestuurder op de vlucht na aanrijding

Publicatiedatum: 12-01-2004

Een vooralsnog onbekende automobilist is maandagnacht op de vlucht geslagen nadat hij op de Oude Velperweg tegen een lantaarnpaal was gereden. Buurtbewoners waarschuwden even na een uur 's nachts de politie nadat de aanrijding had plaatsgevonden. Agenten troffen kort na de melding een 48-jarige Arnhemmer aan die allerlei spullen uit de auto aan het halen was. De man werd aangehouden omdat hij ervan verdacht was te hebben gereden. De Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol maar ontkende zelf te hebben gereden en wilde ook niet zeggen wie er wel gereden had. Hij is later weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar de identiteit van de bestuurder wordt voorgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden