1e persbericht van maandag 12 januari 2004

Eindhoven 12-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Met 135 over de Boutenslaan

Zondag om 21.10 uur is op de Boutenslaan een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed met zijn auto met een snelheid van 135 km/u over de Boutenslaan. De speciale videoauto van de politie zette de overtreding op beeld. De man reed op de kruising met de Bayeuxlaan ook nog door rood. Nadat hij aan de kant was gezet is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tegen de man wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden

Zondagavond rond 22.00 uur is in de Limburglaan een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Engelsbergenstraat eerder die avond. Daar werden drie personen overlopen. Ze vluchtten op één scooter. De Eindhovenaar werd even later in de buurt aangetroffen en aangehouden. In dezelfde buurt van de inbraak bleven twee scooters achter. Deze zijn door de politie inbeslaggenomen. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Gestolen auto klem gereden

Zondagavond rond 22.50 uur heeft een 22-jarige Eindhovenaar op de Schubertlaan een auto klem gereden. De man zag de gestolen auto van zijn vriend rijden. Hij zette de achtervolging in en op de Schubertlaan wist hij de auto klem te rijden. De bestuurder probeerde er toch nog vandoor te gaan en reed tegen twee geparkeerde autos aan. Daarna liet hij de auto achter en vluchtte te voet . Een vrouw die bij hem in de auto zat bleef ter plaatse. De Eindhovenaar ging te voet achter de verdachte aan. Gewaarschuwde agenten konden op zijn aanwijzingen de verdachte, een 35-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Een 33-jarige vrouw die bij de verdachte in de auto had gezeten werd ook aangehouden. Beiden zijn ingesloten.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Een man van 32 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 4.00 uur aangehouden omdat hij zou hebben ingebroken in een bedrijf aan de Aalsterweg. Rond 3.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een ruit van het pand werd vernield en dat er twee mannen op de fiets wegreden. Toen agenten gingen kijken, zagen ze één van de mannen op de Leenderweg fietsen. Hij kon op de Kornoeljelaan worden aangehouden. Daarbij gaf hij een valse naam op. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De andere verdachte is nog voortvluchtig. Uit het bedrijf werd een computer weggehaald.

Eindhoven: Man trapt ruit in

Zondag om 20.30 uur is op het Stratumseind een 18-jarige man uit Nuth aangehouden. Hij had bij een café op het Stratumseind een ruit ingetrapt. De man was boos, omdat hij nog niet naar binnen kon. Hij werd door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor op het politiebureau is de man naar huis gestuurd.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling ex-vriendin

In de woning van zijn ex-vriendin in Helmond-Centrum is zondagmiddag rond 14.15 uur een man van 28 jaar uit Gemert aangehouden. Hij zou de 21-jarige vrouw in de nacht van zaterdag op zondag in het huis hebben mishandeld. Zij heeft dat aan de politie gemeld, en die heeft de man zondagmiddag gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Oirschot: Gestolen auto

Maandagmorgen om 0.45 uur zijn op de A58 onder Oirschot een 21-jarige man en een 27-jarige vrouw beiden afkomstig uit s Hertogenbosch aangehouden. De twee zaten in een auto die in Waalwijk was gestolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten en de vrouw is na verhoor naar huis gestuurd.

Mierlo: Snijmachine gestolen

Maandag rond 0.45 uur is ingebroken in een slagerij aan de Margrietstraat in Mierlo. De inbreker vernielde een ruit van de voordeur. Er is een snijmachine uit de slagerij gestolen.

Veldhoven: Dronken bestuurder tegen vangrail

Maandagmorgen rond 2.30 uur is een 25-jarige man uit Bergeijk met zijn auto op de Heerbaan tegen de vangrail gebotst. De bestuurder had gedronken. Tijdens een ademtest op het politiebureau blies de man ruim
1,6 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en bovendien wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aarle Rixtel: Auto-inbreker aangehouden

Zondagmorgen om 6.30 uur is op de Helmondseweg in Aarle Rixtel een 22-jarige Pool aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een autoinbraak te hebben gepleegd op de Elshorst in Aarle Rixtel samen met een man en een vrouw. Een politiepatrouille zag de drie kort na de inbraak op de Helmondseweg lopen. Bij het zien van de politie gooiden de drie twee rugzakken weg en zetten het op een lopen. De 22-jarige Pool kon worden aangehouden. De twee andere ontsprongen de dans. De Pool is voor verder onderzoek ingesloten. In de rugzakken en de kleding van de aangehouden man werden verschillende gestolen spullen gevonden. Ook zijn er 5 XTC pillen en enkele zakjes softdrugs in de kleding van de man gevonden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.