SHAREWIRE

Sharewire.net verzorgt betaling en distributie mobiele content

Amsterdam, 12 januari 2004

Sharewire B.V. heeft vandaag haar 'Payment & Distribution Platform' voor mobiele toepassingen gelanceerd. Aanbieders van mobiele content (ringtones, games, wallpapers, tekst, logo's, video, audio) kunnen vanaf vandaag hun produkten via het Sharewire platform verkopen en distribueren. Sharewire biedt de service gratis aan en rekent alleen een percentage over de verkochte produkten. Hierdoor verwacht Sharewire dat ook middelgrote en kleine aanbieders en zelfs individuen tot de mobiele content markt zullen toetreden.

Het Sharewire platform, te vinden op www.sharewire.net, ondersteunt betalingen via reversed billing SMS, 0900 nummers, credit card en PayPal. Na een succesvolle transactie stuurt het Sharewire systeem een SMS bericht met het produkt naar de mobiele telefoon van de consument. Aanbieders van mobiele content kunnen gratis gebruik maken van het systeem en de betaalmethodes en krijgen aan het einde van elke maand de inkomsten op hun bankrekening gestort.

Voorheen waren aanbieders van mobiele content afhankelijk van een aantal grote partijen die content van derden willen verkopen tegen zeer lage percentages. En gezien de grote investeringen was het voor de meeste ontwikkelaars van mobiele content geen optie om zelf een betaling- en distributiesysteem te ontwikkelen voor hun eigen content.

'Door de enorme kosten om via SMS en 0900 nummers transacties te kunnen afhandelen zijn er veel partijen die geen inkomsten kunnen genereren met hun zelfgemaakte games, ringtones, video's en logo's. Deze partijen zijn volledig afhankelijk van de grote partijen in de markt die de content in hun portfolio willen opnemen. En als ze dat uiteindelijk doen, krijgt de eigenaar van de content slechts een klein deel van de inkomsten. Dit is een situatie waar we met Sharewire B.V. tegenwicht aan willen geven. Wij zijn van mening dat ook kleine partijen in de markt goede content kunnen ontwikkelen, en wij bieden ze graag deze mogelijkheid om hun eigen produkten te vermarketen en te verkopen', aldus Ivo Wentholt, directeur van Sharewire B.V. 'De mobiele markt is jong en loopt nog behoorlijk achter bij de shareware markt. Niemand zal ontkennen dat veel shareware ontwikkelaars zeer professioneel zijn in het online vermarketen en verkopen van hun eigen produkten. Ik zie niet in waarom datzelfde niet geldt voor de mobiele markt. Het Sharewire systeem is een logisch gevolg van een logische marktvraag'.

Naast betaling en distributie van mobiele content, zorgt Sharewire ook dat aangeschafte content slechts éénmalig kan worden geïnstalleerd en niet illegaal kan worden gekopieerd of doorgestuurd. Elke aanbieder kan online en live alle transacties bekijken, nieuwe produkten aanmaken, prijzen bepalen en de betaalschermen volledig aanpassen aan het design van de sites waar de produkten worden aangeboden. Omdat Sharewire betaling en distributie door heel Europa aanbiedt is het vanaf vandaag mogelijk om digitale produkten, zonder investering aan te bieden in meerdere landen tegelijk.