Provincie Overijssel

Flinke financiele injectie voor allochtonen op de arbeidsmarkt

De provincie Overijssel geeft een aantal arbeidsmarktprojecten voor allochtonen een financiële injectie gegeven van EUR25.000,- per project. De vijf grote steden in Overijsssel besteden het geld onder meer aan nieuwe vacatures voor allochtone jongeren, en een cursus om allochtone vrouwen te helpen in hun zoektocht naar een baan.

In het kader van het provinciale Grotestedenbeleid is in 2002 onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktpositie van allochtonen in de Overijsselse steden. De aanbevelingen voor het verbeteren van deze arbeidsmarktpositie zijn verwoord in het onderzoeksrapport 'Een spiegel liegt niet'. Om deze aanbevelingen in de praktijk te kunnen brengen hebben de Overijsselse steden projectaanvragen ingediend die aansluiten op het rapport.

Leren en werken
De gemeenten Enschede, Deventer en Zwolle hebben samen met het Regionaal Platform Arbeidsmarkt Twente een project ingediend in het kader van het MKB-Minderheden convenant. Dit convenant heeft tot doel om vacatures die door werkgevers worden gemeld, zo spoedig mogelijk te vervullen door bij voorkeur direct bemiddelbare allochtone werkzoekenden. De werkloosheid onder allochtone jongeren (vaak zonder diploma) in de steden stijgt. Het extra budget wordt aangewend voor creëren van vacatures voor deze jongeren waar een combinatie van leren en werken mogelijk is.

De gemeenten Hengelo en Almelo hebben beide een project ingediend als aanvulling op het project Allochtone Vrouwen in Opmars. Hengelo besteedt het beschikbare budget voor het ontwikkelen van een cursus voor het ondersteunen van allochtone vrouwen in hun zoektocht naar werk. De gemeente Almelo zal het beschikbare budget aanwenden voor extra wervingsacties voor het bereiken van de doelgroep.

Lees meer over het provinciale grotesteden-beleid Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel