Ingezonden persbericht


Persbericht

12 januari 2004

BlackIP introduceert Barracuda Spam Firewalls

~ 'Official Distributor Barracuda Networks' maakt succesvolle spam- en virusfilter beschikbaar in de Benelux ~

BlackIP, een dochteronderneming van ICT-dienstverlener Delta-N, is benoemd tot 'Official Distributor Barracuda Networks' voor de Benelux. Daarmee komen de succesvolle Barracuda Spam Firewalls beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische zakelijke markt.

De Barracuda Spam Firewalls zijn eenvoudig inzetbare en betaalbare hardwareoplossingen die spam- en antivirusbeveiliging van professioneel niveau mogelijk maken. E-mail wordt door de firewalls in acht beveiligingslagen gescreend en vervolgens door slimme algoritmen geclassificeerd als 'schone' e-mail, bulkmail of spam. Deze classificaties zijn aan te passen aan de wensen van het bedrijf om bepaalde mail niet, of juist wel door te laten.

De Barracuda Spam Firewall wordt voor de mailserver geplaatst. De firewall screent de inkomende e-mail en stuurt alleen schone berichten door naar de e-mailserver. In een tijd waarin 30 tot 50 procent van de binnenkomende e-mail spam is, betekent dit een aanzienlijke ontlasting van de mailserver. Bovendien kan de oplossing bij iedere soort mailserver en op ieder platform worden gebruikt.

De Barracuda is bijzonder gebruiksvriendelijk, omdat er geen onderhoud aan hoeft te worden gepleegd. De oplossing haalt automatisch de zogenaamde Energyze-updates van Barracuda Networks op, die de allernieuwste spam- en virusdefinities bevatten.

"Uit diverse pilots met dit product, blijkt dat tegenwoordig vaak de helft van alle binnenkomende mail spam is. Het verwerken van al deze mail betekent een enorme aanslag op de mailserver. Het filteren van de binnenkomende e-mail voordat deze de server bereikt, kan voorkomen dat grotere mailservers moeten worden aangeschaft om al deze ongewenste e-mail te verwerken", aldus Jacco van der Kleij, directeur van BlackIP.

PinkRoccade heeft er na een uitvoerige test voor gekozen om de Barracuda-producten te gaan gebruiken bij haar klant PCM Uitgevers. Jan den Drijver van PinkRoccade, netwerkbeheerder bij PCM: "Op de eerste dag van de test werd al ongeveer 60 procent van alle spam afgevangen, ofwel 30 procent van alle e-mail. De door spam zwaar belaste mailservers krijgen het dus een stuk rustiger. Ook de e-mailgebruikers van PCM reageren erg positief op deze anti-spammaatregel."

De Barracuda Spam Firewall is verkrijgbaar in drie versies, de Barracuda Spam Firewall 200, 300 en 400. De drie modellen kunnen verschillende hoeveelheden e-mailberichten aan, van maximaal 1000 gebruikers en 1 miljoen e-mails per dag (de 200), tot maximaal 10.000 e-mailgebruikers en 10 miljoen e-mails per dag (de 400). De 400 is redundant uitgevoerd en bij zowel de 300 als de 400 kan een koppeling worden gemaakt met een LDAP-server, zodat kan worden gecontroleerd of een e-mailadres ook daadwerkelijk bestaat.

Door deze verschillende versies is er een geschikte oplossing voor bedrijven van iedere grootte die zelf hun mailserver (willen) beheren. Bovendien is de oplossing zeer betaalbaar doordat de prijs niet afhankelijk is van het aantal gebruikers of e-mails.

Meer informatie over de Barracuda Spam Firewalls is te vinden op de BlackIP website: http://www.blackip.nl.

(476 woorden)


BERICHT VOOR DE REDACTIE


Prijzen en beschikbaarheid
De adviesverkoopprijs van de Barracuda Spam Firewall 200 is 2.481 Euro, van de 300 is 3.768 Euro en van de 400 is 7.470 Euro. Ook is het mogelijk een abonnement af te sluiten voor een Instant Replacement Service. Alle prijzen zijn inclusief helpdesk en Energyze-updates voor 12 maanden en zijn niet afhankelijk van het aantal gebruikers of e-mails.

Alle versies zijn vanaf nu in de Benelux verkrijgbaar via de verkooppunten van BlackIP.

Over BlackIP
BlackIP is ontstaan vanuit de bedrijfstak Infrasec van Delta-N, ICT dienstverlener op het gebied van detachering, projecten en beheer van IT-infrastructuur. BlackIP bestaat uit professionals in IT-beheer die hun sporen hebben verdiend in de omgeving van systeem/netwerkbeheer, firewalls, security en migratietrajecten. Deze ervaren medewerkers zijn verantwoordelijk voor de complete technische ondersteuning van de klant of reseller. BlackIP is 'Official Distributor Barracuda Networks' voor de Benelux. Barracuda Networks is de originele fabrikant van de Barracuda Spam Firewall.

Ga voor meer informatie over BlackIP naar de website: http://www.blackip.nl.

Over Barracuda Networks
Barracuda Networks is fabrikant van de Barracuda Spam Firewall productserie, de meest vertrouwde naam in spam-blocking netwerkapparatuur. De Barracuda Spam Firewall biedt de kracht en de betrouwbaarheid die nodig is om weer controle te krijgen over de e-mail, het netwerk en het bedrijf, en deze te behouden. Het is een zeer schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing. Bij de meeste klanten is de oplossing binnen vijf minuten actief. Er hoeft geen software te worden geïnstalleerd en aanpassingen in de bestaande systemen zijn niet nodig. Automatische systeemupdates zorgen voor een maximale beveiliging.

Barracuda Networks is een privately-held bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Altos, Californië.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: vivianeb@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com


---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---