Het Nederlandse Rode Kruis

12 januari 2004
Rode Kruis-vakanties voor zieken en gehandicapten

Het Rode Kruis organiseert vakanties voor mensen die door de lichamelijke, psychische en sociale verzorging die ze nodig hebben niet zelfstandig op vakantie kunnen. Artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers zetten zich in om hen van een onbezorgde vakantie te laten genieten.

Landelijk gelegen
Vakantiegasten met een chronische ziekte, psychiatrische problemen, een handicap of dementie kunnen bij het Rode Kruis terecht. Ook gezinnen met een ziek kind, echtparen en samenwonenden waarvan één van beiden gehandicapt of ziek kunnen mee op vakantie. De vakantiegasten verblijven in drie prachtig landelijk gelegen Rode Kruis-hotels of gaan mee met het Rode Kruis-schip J. Henry Dunant.

Heerlijk
Niet alleen de chronisch zieken en gehandicapten genieten, ook voor hun familie betekent zo´n vakantie heel veel. Lonneke Opdam (28) was te gast in Rode Kruis-hotel IJsselvliedt "Ik heb twee zoontjes, Kyllian van vier en Fynn van twee. Fynn heeft een ernstige aandoening. Onze contactpersoon adviseerde ons om met elkaar op vakantie met het Rode Kruis, zodat we wat tot rust konden komen. We hebben het heerlijk gehad. We konden alle zorg voor Fynn uit handen geven. De inzet van de vrijwilligers was geweldig. We kwamen ook veel meer aan Kyllian toe. Volgend jaar wil ik beslist weer!"

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Meer informatie over de Rode Kruis-vakanties
* Wilt ook mee op vakantie? Zoek het Rode Kruis bij ú in de buurt.