VERENIGING VNO-NCW

Taborhuis ontvangt donatie uit Fonds 100 jaar VNO-NCW

Op dit persbericht rust een embargo tot maandag 12 januari 2004 13.00 uur

Den Haag, 9 januari 2004 - Het Taborhuis in Groesbeek krijgt maandag 12 januari een schenking van 45.300 euro uit het 'Fonds 100 jaar VNO-NCW'. Voorzitter Jacques Schraven van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW zal de schenking overhandigen aan de directeur van het Taborhuis, mevrouw Hetty Hendrikse.

De Stichting 'Het Taborhuis' is opgericht als een centrum voor begeleiding van mensen met kanker, maar heeft zich ontwikkeld tot een brede instelling waar ook patiënten met hartklachten, MS of Aids terechtkunnen voor psychosociale begeleiding. De voordracht, waaruit het bestuur van het fonds uiteindelijk het Taborhuis koos, is gedaan door de voorzitter van VNO-NCW Gelderland, Daan Wilton en de Commissaris van de Koningin van Gelderland Jan Kamminga.

De leden van VNO-NCW hebben bij het 100-jarig bestaan van de ondernemingsorganisatie in 1999 een bedrag bijeen gebracht. Dit bedrag is ondergebracht in het 'Fonds 100 jaar VNO-NCW'. Het fonds heeft onder meer tot doelstelling om ieder jaar in een andere provincie een schenking te doen aan een organisatie of instelling die breed in de samenleving wordt gedragen, en een sociaal maatschappelijk doel nastreeft.


---


--