Gemeente IJsselstein


'Fulco de Minstreel' voor Leo Adriaanse, conservator Stadsmuseum
maandag, januari 12, 2004 - 12:28 CET

Leo Adriaanse heeft bij zijn afscheid van het Stadsmuseum IJsselstein op zondag 11 januari een replica van de sculptuur van 'Fulco de Minstreel' ontvangen.

Burgemeester Wijte overhandigt waarderingssymbool 'Fulco de Minstreel' aan Leo Adriaanse Dit waarderingssymbool van de stad IJsselstein werd hem uitgereikt door burgemeester mr. drs. Th.E.M. Wijte. Fulco de Minstreel is een kenmerkend symbool van onze stad. Scheppers van de sculptuur zijn Martijn Vergouw en Peter Siccama en het beeld staat aan de Schuttersgracht/Weidstraat.

Bijzondere diensten
Leo Adriaanse, conservator van het Stadsmuseum sinds 1997, kreeg het waarderingssymbool vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het Stadsmuseum IJsselstein, het Cultureel Platform, de stichting Yselvaert en het samenbinden van verschillende lokale organisaties.

Hij heeft tevens een grote rol gespeeld bij het positioneren van Stadsmuseum IJsselstein op de culturele kaart van Nederland. Mede dankzij zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen is Stadsmuseum IJsselstein uitgegroeid tot het museum in z'n huidige gedaante. Het is onlangs geheel vernieuwd. Zo heeft de regionale historische tentoonstelling nieuw vorm gekregen en er is aan aantrekkelijk aanbod van evenementen en wisseltentoonstellingen. De continuering van de vele activiteiten in het museum zijn voor de komende tijd gewaarborgd door Adriaanse' enthousiasme en kennisoverdracht.

Leo Adriaanse treedt in dienst bij de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

Stadsmuseum IJsselstein
Stadsmuseum IJsselstein is onlangs geheel vernieuwd. De vaste tentoonstellingen zijn '3000 jaar wonen nabij de Hollandse IJssel' en 'Panorama Riverenland'. De wisseltentoonstellingen zijn 'Jan Wolkers, het vroege werk-tekeningen 1943-1958' en in de projecthoek van de Panoramazaal 'Symfonie van een Brug' van Henk van Wijnen.

Informatie
www.stadsmuseum.nl