Dienstenbond CNV

Voorstellen CAO Dixons & Electric City 2004
12-01-2004

Op 31 januari aanstaande loopt de huidige CAO Dixons & Electric City af. Bijgaand leest u de concept-voorstellen voor 2004 voor de CAO. Voor deze voorstellen zijn het arbeidsvoorwaardenbeleid van de CNV Dienstenbond getiteld 'Van meer naar beter' en de uitkomsten van het najaarsoverleg tussen kabinet en werkgevers uitgangspunt.

De voorstellen zijn als volgt:

Looptijd
Wij stellen een looptijd voor van 1 februari 2004 tot en met 31 december 2004.

Partijen
Wij stellen voor dat ook Electric City partner is bij het afsluiten van de CAO.

Functiewaardering
Wij stellen voor een functiewaarderingssysteem in te voeren. In dit traject moet het bonus- en premiestelsel (artikel 10) worden meegenomen.

Compensatie voor het werken op zaterdag, zon- en feestdagen Zaterdagcompensatie dient zowel in geld als in tijd te worden uitgekeerd. Het percentage van 25% dient te worden verhoogd naar 33,33%. Voor het werken op zon- en feestdagen dient er een toeslag te worden betaald van 100%.

Afhelpwerkzaamheden
Wij stellen nogmaals voor artikel 11 aan te passen zodat duidelijk staat omschreven dat de zogenaamde afhelpwerkzaamheden normaal betaald dienen te worden maar dat er geen overwerktoeslag verschuldigd is als dit de 14 minuten niet overschrijdt.

Vakantie
Wij stellen voor het aantal vakantiedagen met 1 dag uit te breiden tot 25 dagen per jaar.

Feestdagen
Bij feestdagen in artikel 13.2 dienen ook Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag te worden opgenomen.

Buitengewoon verlof
Wij stellen voor om bij artikel 14.2 sub c, d, en i naast kind ook stief- en pleegkind op te nemen en om bij sud c, d en j ook stief- en pleegouders op te nemen. Daarnaast stellen wij voor om voor een niet inwonend kind, ouder of schoonouder buitengewoon verlof te geven vanaf de dag van overlijden tot en met de dag van crematie of begrafenis. Verder stellen wij voor het doktersbezoek uit te breiden met bezoek aan een specialist.

Loondoorbetaling bij ziekte
Wij stellen voor de wachtdagen bij ziekte af te schaffen, zodat bij ziekte vanaf de eerste dag 100% wordt doorbetaald. Ook ten aanzien van de verkooppremies voor medewerkers in de verkoop geldt dat deze voor 100% worden betaald.
Wat betreft de oudere werknemers stellen wij voor om artikel 17.4 sub c te schrappen.

Scholing
Wij stellen voor om voor iedere medewerker een persoonlijk opleidingsplan te ontwikkelen met een daaraan gekoppeld budget. Werkgever verplicht zich om in ieder geval het bestaande opleidingsbeleid voort te zetten.

Vakbondscontributie
Wij stellen voor dat de vakbondscontributie betaald kan worden uit het brutosalaris van de werknemer.

Ten slotte
CNV Dienstenbond gaat namens haar leden de onderhandelingen in om het maximaal haalbare CAO-resultaat te bereiken. U zult begrijpen dat een CAO niet vanzelf tot stand komt. U kunt van dichtbij het onderhandelingsproces meemaken wanneer u zitting neemt in de CAO-commissie. Vanuit deze commissie heeft u overleg met de bestuurder/onderhandelaar zowel voor, tijdens als na de CAO-onderhandelingen. Bent u geĂŻnteresseerd dan kunt u dit aangeven op het reactieformulier dat u thuis gestuurd heeft gekregen.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met bestuurder Karin Baelemans, tel: (040)2116674 of email: k.baelemans@cnvdibo.nl.