Stadsdeel Amsterdam-Noord


12/1/2004 - A-Film wint ondernemersprijs A-Film wint ondernemersprijs Stadsdeel Amsterdam-Noord

Omdat het bedrijf variatie aanbrengt in de economische structuur van Amsterdam-Noord en voor nieuwe, creatieve werkgelegenheid zorgt. En omdat het Noord op een andere, positieve, eigen wijze in de publiciteit brengt.
Zo motiveerde de jury de toekenning van de Ondernemersprijs 2003 aan A-Film, gevestigd aan de Meeuwenlaan in Pand Noord, een zeer fraai verbouwd bedrijfspand. De prijs bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een plastiek van André Volten en werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel uitgereikt door ex-stadsdeelbestuurder Edgar Peer en stedelijk wethouder Mark van der Horst.

Het was voor de tiende keer dat het stadsdeel de prijs toekende aan een onderneming die zich in het voorafgaande jaar op een bijzondere manier heeft onderscheiden. Groei in een tijd van economische neergang was dit jaar het thema.

A-Film is met 38 medewerkers niet alleen filmdistributeur, maar ook facilitator voor branchegenoten die in hetzelfde gebouw werken. Gezamenlijk bieden zij werk aan 120 mensen. Vijftien filmgerelateerde bedrijven wachten op ruimte in de komende uitbreiding op het naastgelegen terrein. Hiermee komen er nog eens 150 werkplekken bij. A-Film paart volgens de jury een sexy imago aan een oerdegelijke aanpak en het opent totaal nieuwe mogelijkheden voor Amsterdam-Noord. De bedrijfsfilosofie is goed uitgewerkt en de in de breedte voorziene groei is geen bluf, aldus de jury.
Directeur Pim Hermeling van A-Film liet weten de geldprijs te besteden aan twee bomen aan de Meeuwenlaan.

De tweede prijs (1500 euro) ging naar Academie Louman, een particulier opleidingsinstituut voor onder meer schoonheids- en voetverzorging, visagie en nagelstyling.
Een pareltje in en voor Amsterdam-Noord en een droomvoorbeeld van een hardwerkende, gemotiveerde ondernemer die in concurrentie met bijvoorbeeld de ROC-opleidingen een eigen plaats heeft verworven, aldus de jury.
Het instituut aan de Motorwal heeft zijn omzet in vijf jaar vervijfvoudigd. Academie Louman bewijst volgens de jury dat je met een enorme inzet veel kunt bereiken ondanks een moeilijke markt.

Kabelbedrijf Draka werd winnaar van de derde prijs: 500. Een bedrijf dat niet is blijven stilstaan, maar juist door onder meer een eigentijds personeelsmanagement demonstreert de economische tijdgeest te kunnen trotseren, zo meldt het juryrapport. Er is veel aandacht voor sociale en organisatorische zaken, een zo schoon mogelijk productieproces door innovatie, zelfsturende teams en een laag ziekteverzuim (4,2%). Ook is er bedrijfsscholing samen met het ROC. Het bedrijfsmotto van Draka sprak de jury zeer aan: niet harder werken, maar slimmer!

In het najaar maakt het stadsdeel het thema voor de volgende ondernemersprijs bekend.