Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-01-2004 - Persberichten District I

ONDERZOEK HEROPEND; GETUIGEN GEZOCHT VERVOLGBERICHT VAN GEWONDE GEVONDEN(7 okt 2000)
DORDRECHT - De politie heeft een onderzoek heropend. Op 7 oktober 2000 vonden voorbijrijdende automobilisten een 18-jarige gewonde jongeman uit Middelburg. Ze zagen hem op tijd en ontweken het slachtoffer die lag op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. De getuigen waarschuwden op zaterdagmorgen 7 oktober 2000 net na 06.30 uur de politie. De ambulance vervoerde de 18-jarige naar het ziekenhuis met been- en heupfracturen en hoofdletsel. De man bleek te zijn aangereden nadat hij uit discotheek Scanners kwam. De bestuurder reed echter door. De politie startte een onderzoek op. Het onderzoek heeft destijds geen verdachte opgeleverd. De recherche Dordrecht/Zwijndrechtse Waard heeft inmiddels nieuwe aanwijzingen binnen en heeft daarom het onderzoek heropend. Zij is echter nog op zoek naar getuigen.

Getuigen die destijds iets zagen of weten van het incident kunnen de politie bellen via 0900-8844.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT- Een 37-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden. De man reed op zondagmiddag 12 januari op de Munnikensteeg. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden en kreeg een rijverbod van 1 uur.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT- Een 38-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed in de nacht van zondag op maandag 12 januari over de Lenghengang. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Bovendien bleek het niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

FIETSVERLICHTING
DORDRECHT- De politie heeft een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Brouwersdijk. Dit was op zondagavond 11 januari 2004. Er werden 12 fietsers bekeurd wegens het (gedeeltelijk) ontbreken van de fietsverlichting.