RTV West

Kijkrecord TV West

Luistercijfers ook sterk omhoog

12 januari 2004

TV West heeft in de eerste week van 2004 meer dan 800.000 kijkers bereikt. Dat is een recordbereik in de tv-geschiedenis van de regionale omroep. Uit het Continu Kijkonderzoek (CKO) van Intomart blijkt dat TV West in een week een bereik van 58,3 procent boekte. Dat zijn 816.000 kijkers. Het gemiddeld dagbereik was 24.6 procent en dat betekent dat er dagelijks 344.000 mensen keken naar de uitzendingen van TV West.

Bij Radio West is er met betrekking tot de luistercijfers ook volop reden tot juichen. In twee maanden tijd is het marktaandeel van 4,2 procent naar 5,6 procent met bijna anderhalve procent gestegen. Zoals bekend werd het marktaandeel van Radio West meer dan gehalveerd na de totale mislukking van het all-talk format, de zogenaamde praatradio. Sinds oktober heeft Radio West weer een normale programmering die past bij een regionale omroep en dat heeft in korte tijd tot een aanzienlijke stijging van de luistercijfers geleid.

Directeur Dink Binnendijk is erg verheugd met de kijk- en luistercijfers. "Deze cijfers betekenen een geweldige stimulans voor ons bedrijf. We zitten in een fase dat onze toekomst nog steeds onzeker is. Bedrijfsmatig zijn er de laatste jaren heel veel fouten gemaakt, maar de laatste maanden zijn we keihard aan het werken om onze bedrijfsvoering op orde te brengen. Dat is bijna voor elkaar. Een van de maatregelen is het ontslag van 42 medewerkers. Ondanks de onzekere periode en de gevolgen van de reorganisatie zijn onze medewerkers keihard blijven werken om goede radio- en tv-programma's te maken. Natuurlijk maken we elke dag nog genoeg fouten, maar we zijn bezig met overleven en dat is niet eenvoudig."

"Dan is het geweldig om te zien dat onze inzet wordt beloond met deze kijk- en luistercijfers. Een beter antwoord op de vraag of RTV West bestaansrecht heeft, kan niet worden gegeven.