Veilig Amsterdam


Verslag conferentie Van gevoel naar feiten als pdf en in boekvorm verschenen
12/01/2004 - Op 20 november 2003 vond de conferentie Veiligheid in Amsterdam: van gevoel naar feiten plaats. Deze werd georganiseerd door de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam (O+S), in samenwerking met de directie Openbare Orde en Veiligheid van de Bestuursdienst van de gemeente. Op deze bijeenkomst is onder meer ook de in ontwikkeling zijnde Amsterdamse veiligheidsindex gepresenteerd.

Naar aanleiding van deze conferentie is een boekje verschenen, met daarin opgenomen de openingsspeech van burgemeester Cohen, de lezingen van de sprekers en de toelichting van Jeroen Slot (O+S) en Kees de Rooij (OOV) op de Amsterdamse veiligheidsindex. Het verslag is nu beschikbaar als pdf-bestand en down te loaden via deze site.

U kunt ook een papieren versie van dit boekje bestellen via O+S. Dat kan u doen door een email te sturen aan Masja Zeegers, via m.zeegers@dos.amsterdam.nl, onder vermelding van Aanvraag boekje conferentie veiligheid. Vergeet niet om in de mail uw postadres te vermelden.

Inhoud Veiligheid in Amsterdam; van gevoel naar feiten
-Integraal informatiemanagement, een veilige wereld winnen. Job Cohen, burgemeester van Amsterdam

-Feiten en gevoel: De driehoeksverhouding veiligheid, media en burgers.
Kees Brants, universitair hoofddocent Universiteit van Amsterdam
-Onveiligheidsbeleving: een irrationeel fenomeen? Frits Vlek, programmadirecteur Politie en Wetenschap
-Criminaliteitscijfers zijn mooi, maar we zouden ze graag vóór zijn Ruud Staijen, chef van de Dienst Bedrijfsinformatie, Regiopolitie Amsterdam-Amstelland

-Toen wij van Rotterdam vertrokken. Op weg naar een Amsterdamse index Jeroen Slot, hoofd Onderzoek en Beleidsinformatie, Dienst Onderzoek en Statistiek en Kees de Rooij, informatieanalist Openbare Orde en Veiligheid

-Wat willen we meten? Objectieve en subjectieve veiligheid in Amsterdam
Job Cohen, Joop van Riessen, Leo de Wit, Kees Brants en Frits Vlek

Logo O+S