Politie Friesland

Politieberichten 12/01 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 12-01-2004 - Voor vragen over de politieberichten kunt u op werkdagen contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (058) 880 82 72.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Maandag rond 10.20 uur is een 26-jarige man uit Sneek aangehouden in een supermarkt aan het Hoeksterpad. De verdachte had een blikje bier weggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Een 23-jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

Leeuwarden: mishandeling
Een 40-jarige automobilist uit Franker heeft maandag op de Hralingerstraatweg rond 08.30 uur een klap in het gezicht gehad van een vrachtwagenchauffeur. De automobilist reed in de richting van Leeuwarden en voegde vlak voor het Europaplein in voor een stilstaande vrachtwagen. Even later, toen de automobilist stilstond in de file werd het linkerportier van zijn auto geopend en kreeg hij een klap in zijn gezicht van een man. Ook schreeuwde deze man nog tegen de aangever en sloeg hij nog tweemaal tegen de auto. De aangever zag de man vervolgens teruglopen naar de vrachtwagen die hij even daarvoor had ingehaald.

Peperga: aanrijding met letsel
Een 64-jarige bestuurder van een paardenkar uit Wolvega is maandag rond 11.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Een 46-jarige automobilist uit Steggerda reed tegen de achterzijde van de kar, toen een personenauto die voor hem reed de paardenkar inhaalde. De automobilist uit Steggerda had dit niet in de gaten en botste tegen de achterzijde van de kar. Hierdoor viel de bestuurder van de kar en liep daardoor een flinke hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.