Persberichten - 09/01

Regio 12-01-2004

Oegstgeest Zonder licht onder invloed op fiets

Politie Oegstgeest heeft gisterenavond, 8 januari, rond 22.30 uur, op de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest een 42-jarige fietser uit Oegstgeest aangehouden wegens het rijden zonder licht en onder invloed zijn van alcohol. De man werd op de Rhijngeesterstraatweg staande gehouden wegens het rijden zonder licht. Omdat de man onder invloed van alcohol was, werd hij naar het politiebureau in Katwijk gebracht. Daar blies hij 825 Ug/l op het ademanalyseapparaat. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een proces-verbaal voor het fietsen zonder licht, kreeg de man een rijverbod van 10 uur.

Noordwijk Diefstal met geweld

Politie Noordwijk doet een onderzoek naar de diefstal van een mobiele telefoon vannacht, 9 januari, rond 00.45 uur, op de Rembrandtweg in Noordwijk. Een 29-jarige Noordwijker werd daar bestolen van zijn mobiele telefoon. De man liep over de Rembrandtweg in de richting van de Grent toen er twee mannen op hem afliepen. Ze vroegen hem of hij een mobiele telefoon bij zich had en op het moment dat de Noordwijker zijn telefoon pakte, kreeg hij een zogenoemde kopstoot van één van de daders. De daders pakte de telefoon uit zijn handen en renden weg in de richting van Noordwijk-Binnen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Noordwijk Rijden onder invloed

Politie Noordwijk heeft vannacht, 9 januari, twee automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole hield de politie rond 00.45 uur een 51-jarige man uit Noordwijk op de Quarles van Uffordstraat aan. Op het politiebureau blies de man 375 ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Op de Julianalaan werd rond 02.35 uur een 22-jarige Noordwijker aangehouden wegens het rijden onder invloed. Omdat het ademanalyseapparaat storing had, werd bij de man bloed afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek kreeg de man een rijverbod van vijf uur.

Vogelenzang Rijden onder invloed

Politie Hillegom wilde vannacht, 9 januari, rond 02.00 uur, op de Pastoorslaan in Hillegom een personenauto controleren. Op de Vogelezangseweg in Vogelenzang gaf de 30-jarige bestuurder uit Sassenheim gehoor aan het stopteken. De bestuurder blies een A- indicatie op het mobiele ademanalyseapparaat, waarop hij naar het politiebureau in Hillegom werd gebracht. Aan het bureau blies de man 480 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed.

Voorhout Brand in woning

De technische recherche van de Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een woning aan de s-Gravendamseweg op donderdag 8 januari. Tussen 17.00 en 17.30 uur brak de brand uit. Een getuige zag rookontwikkeling en vlammen in de woning en stelde direct de hulpdiensten in kennis. De bewoners waren ten tijde van de brand niet aanwezig. De woning liep grote brandschade op. Waarschijnlijk is de oorzaak van de brand een lijmpistool die nog in het stopcontact zat. De technische recherche doet daar nog verder onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op donderdagavond op de Paradijslaan. Met name wil zij in contact komen met een man die vermoedelijk de mishandeling door drie personen heeft gezien. Een 49-jarige Alphenaar parkeerde omstreeks 19.35 uur zijn auto op het parkeerterrein op de Paradijslaan ter hoogte van de kerk. Nadat de Alphenaar was uitgestapt werd hij zonder aanleiding uitgescholden door een man die vanaf de Paradijslaan in de richting van de kerk liep. Nadat de Alphenaar hierop verbaal had gereageerd trapte de onbekende man naar de Alphenaar. Doorj naar achteren te stappen werd hij niet geraakt. Hierna voegde een tweede man zich bij de andere waarna er een woordenwisseling ontstond. De Alphenaar werd echter door een derde man van achteren benaderd waarna hij werd geslagen of geschopt in de rug. De Alphenaar kwam hierdoor ten val. De drie mannen liepen vervolgens weg in de richting van de Kerkstraat. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Nieuwerkerk a/d IJssel Woninginbraken

In de avond van donderdag 8 januari is ingebroken in twee woningen aan de Merwede. Men kwam in beide woningen binnen door de achterdeur open te wrikken. Uit één van de woningen werd een geldbedrag en sieraden weggenomen. Het is nog niet duidelijk wat er uit de andere woning is weggenomen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verkeerscontrole

De politie heeft op donderdag 8 januari op de s Gravenweg 8 fietsers bekeurd voor het rijden zonder de verlichting. Rondom het Raadhuisplein zijn 7 bestuurder van voertuigen bekeurd voor het parkeren buiten de vakken en voor het parkeren in een parkeerverbodzone. Tevens zijn op de Kerklaan/Stationsplein 8 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Op de Parallelweg Zuid werden op woensdag 7 januari 6 mensen bekeurd voor het fietsen zonder verlichting.

Zevenhuizen Proces verbaal na verwaarlozen geiten

De politie maakt proces verbaal op tegen een 42-jarige bewoner uit Zevenhuizen voor het verwaarlozen van zijn geiten. Na een melding op woensdag 7 januari kwamen zowel de politie als de dierenambulance, de dierenbescherming en een dierenarts ter plaatse. In de achtertuin van de woning werden twee bokken, een drachtige geit en een net bevallen geit verwaarloosd aangetroffen in een hok. Een buurvrouw had inmiddels een jong opgevangen in haar woning. Een tweede jong was al overleden. De leefomstandigheden van de dieren was aanleiding om de beesten in beslag te nemen. De geiten die zonder vers water en voedsel, en zonder droog stro in het natte hok stonden zijn tijdelijk ondergebracht bij de dierenambulance in Gouda.

Zevenhuizen Auto tegen boom en in de sloot

Bij een eenzijdig verkeersongeval op donderdag 8 januari omstreeks 17.15 uur is een personenauto in het water terechtgekomen. De 29-jarige automobilist uit Zevenhuizen reed over de Noordelijke Dwarsweg in de richting van Zevenhuizen. Ter hoogte van de kruising met de Knibbelweg haalde de bestuurder een vrachtwagen in. Door nog onbekende oorzaak verloor hij echter de macht over het stuur. Hierdoor reed hij met de rechterzijde tegen een boom waarna de auto is gaan slingeren en in de sloot terechtkwam. De automobilist werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Gouda Vrouw beroofd van tas

Donderdagavond 7 januari rond 23.30 is een 57-jarige vrouw uit Reeuwijk beroofd van haar tas. Zij fietste over de Plaswijckweg in de richting Reeuwijk, toen twee jongens op de fiets haar de weg vroegen. Zij fietsten een eindje samen door en bij de kruising Omlooppad/Bruggenpad werd de vrouw klemgereden en bedreigd. Een van de jongens probeerde haar rugzak te pakken, en na wat getrek en geduw lukte dat uiteindelijk. De buit is onder meer een mobiele telefoon en een portemonnee met geld. De vrouw heeft een signalement van de daders verstrekt.