Ingezonden persbericht


Fluke Networks levert nieuwe optie voor verbeterde ondersteuning voor Virtual Local Area Networks (VLAN's) en meerdere subnets


OptiView VLAN Vision biedt netwerkbeheerders vitale VLAN informatie vanaf één punt op het netwerk


EVERETT, Washington (Verenigde Staten) - X december 2003 - Fluke Networks maakt de beschikbaarheid bekend van de nieuwste verbetering voor de OptiView® Integrated Network Analyzer en de OptiView® Workgroup Analyzer, de VLAN Vision. Met de VLAN Vision optie beschikken netwerkbeheerders over de mogelijkheid om apparaten op te sporen en te karakteriseren die zijn aangesloten op remote subnets van een virtual local area network (VLAN). De nieuwe optie completeert de bestaande krachtige functies van OptiView voor het oplossen van subnet-problemen - Trace SwitchRoute en MultiPort Statistics - en versnelt hiermee de inzet en het onderhoud van VLAN netwerken.


In het verleden waren netwerktechnici gedwongen iedere switchpoort afzonderlijk te controleren met behulp van een protocol analyzer. Voor ieder segment moest een toegewezen network analyzer worden gebruikt om configuratiefouten en connectiveitproblemen op te sporen die regelmatig optreden bij het gebruik van VLAN. Met de inzet van OptiView met VLAN Vision is het niet meer nodig om in ieder netwerksegment een analyzer te plaatsen. Het is ook niet langer noodzakelijk om afzonderlijke testen voor meerdere multiple locaties uit te voeren. Hierdoor worden de kosten voor apparatuur en de tijd die is gemoeid met het oplossen van problemen drastisch gereduceerd.


"OptiView is de enige oplossing voor netwerkbeheer en -analyse met de mogelijkheid door te dringen in de subnet-begrenzingen, waarbij op één scherm op één punt in het netwerk zichtbaarheid voor meerdere VLAN's wordt geboden," stelt Mark Mullins, marketing manager, Distributed Network Analysis, bij Fluke Networks. "VLAN Vision verbreedt het bereik van de opsporingsfunctie van OptiView. Op deze manier kan alle VLAN-specifieke informatie worden verzameld en afgeleverd bij netwerkbeheerders in één afzonderlijk, compleet overzicht dat niet te vergelijken is met het resultaat van het gebruik van meerdere tools."


Door OptiView met VLAN Vision toe te passen, zijn in netwerktechnici in staat om vanuit één aansluitingspunt onjuist geconfigureerde apparaten op het gehele netwerk op te sporen. Dankzij deze verbetering van de netwerkzichtbaarheid is het niet nodig mirror-poorten te configureren of taps te installeren om de gebruikelijke netwerkinformatie te verzamelen die van cruciaal belang is voor het oplossen van problemen.


OptiView met VLAN Vision toont naast de geassocieerde MAC, IP, NetBIOS en services van een apparaat eveneens de switch, het slot, de poort en de snelheid ervan. De informatie over VLAN-gerelateerde switchconfiguratie wordt weergegeven in handige overzichten voor het snel diagnosticeren van problemen met betrekking tot de netwerkinfrastructuur. Binnen een paar minuten kunnen netwerkbeheerders de bron opsporen van connectiviteitproblemen die worden veroorzaakt door incorrecte VLAN membership-toewijzingen en ongeschikte trunk-poort configuraties.


Steeds beter

"OptiView bewijst zich keer op keer als een uitbreidbaar platform dat steeds weer nieuwe manieren biedt om netwerkbeheerders te helpen bestaande en nieuwe problemen op te lossen. En dit met ongeëvenaard gemak en ongeëvenaarde snelheid," vult Mullins aan. "De mogelijkheid van de analyzer om switches op te sporen en informatie over VLAN, poort/slot en apparaten te rapporteren is niet langer beperkt tot één VLAN tegelijk. OptiView overwint opnieuw de beperkingen van traditionele protocol analyzers en bespaart de aanzienlijke kosten die de inzet van een groot aantal gedistribueerde netwerkanalyzers met zich meebrengen."


VLAN Vision is de meest recente in een reeks geavanceerde opsporingstechnieken die Fluke Networks aan de OptiView Series heeft toegevoegd. Trace SwitchRoute® toont de manier waarop gegevens via de switchstructuur tussen twee apparaten het netwerk op gaan en kan op deze wijze bottlenecks en prestatieproblemen aan het licht brengen. MultiPort Statistics versnelt het oplossen van problemen in moeilijk te analyseren subnets door de gebruiker in staat te stellen activiteiten op talloze locaties gelijktijdig te bekijken.


Prijzen en beschikbaarheid

De VLAN Vision optie is vanaf X december 2003 beschikbaar bij geselecteerde verkoopkanaalpartners van Fluke Networks over de gehele wereld. De nieuwe optie is leverbaar voor een prijs van ¤ 2.995. Voor meer informatie over de Network Analyzers van de OptiView Series neemt u telefonisch contact op met uw regionale Fluke Networks kantoor of bezoek www.flukenetworks.com./contact


Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks oplossingen van het bedrijf, de Network SuperVision solutions®, biedt netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders een superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van Fluke Networks is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd.


# # #


Met vriendelijke groet,

Ümran Üçal
Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com