OVERWATER STRIJEN

Overwater Strijen bestaat in 2004 200 jaar.

In 2004 is het tweehonderd jaar geleden dat Arij Overwater (1748 - 1823), boer, postmeester, herbergier en veerman in Strijen Sas, rentmeesteractiviteiten (het beheren van agrarisch onroerend goed) ging uitoefenen in het Zuidoosten van de Hoeksche Waard. Sindsdien en tot op de dag van vandaag is er onafgebroken en in rechte lijn sprake geweest van een rentmeester Overwater, die zich bezig houdt met het beheren van agrarische gronden en opstallen in heel Nederland met als zwaartepunt Zuidwest Nederland. Opdrachtgevers waren en zijn onder andere adellijke families, Rotterdamse industriëlen, stichtingen, liefdadigheidinstellingen en particulieren. Momenteel staat de achtste generatie in rechte lijn mede aan het roer van wat is uitgegroeid tot een landelijk opererend en gekend kantoor binnen vastgoed Nederland.
Overwater Strijen bestaat inmiddels uit drie afdelingen: Overwater Grondbeleid Adviesbureau BV, Overwater Rentmeesterkantoor BV en Overwater Assurantie Adviesbureau BV.
Er wordt gewerkt volgens het adagium Kennis, Advies en Uitvoering in één hand.

Het rentmeesterkantoor beheert al 200 jaar agrarische onroerende zaken en bemiddelt bij aan- en verkoop van boerderijen en bij onttrekking van gronden aan de landbouw. Behalve voor de oorspronkelijke opdrachtgevers wordt nu ook gewerkt voor projectontwikkelaars, bouwers en diverse beleggingsinstellingen.

Het grondbeleid adviesbureau adviseert over de toepassing van grondbeleidinstrumenten op basis van het concept Sturend grondbeleid. Opdrachtgevers zijn enerzijds een groot aantal gemeenten en andere overheden en anderzijds particulieren en bedrijven die uitgekocht danwel onteigend worden wegens een gewijzigde bestemming van hun eigendommen.

Het assurantie adviesbureau verzorgt verzekeringen en financiële diensten voor particulieren en zakelijke relaties met name in de Hoeksche Waard. Een specialisme is het verzekeren van pleziervaartuigen en oude landbouwwerktuigen.

Kantoor Overwater is gevestigd in het monumentale, voormalige gemeentehuis van Strijen waar thans meer dan 30 personen werkzaam zijn. Het komende jaar zal op verschillende momenten zowel intern als extern aandacht worden besteed aan dit opmerkelijke jubileum onder het motto: 'Kantoor Overwater: al 200 jaar stroomopwaarts!'