Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 12 januari

Alkmaar 12-01-2004 - 15.00 uur

Auto verdwenen na inbraak woning
Alkmaar, zondag 11 januari 2004.
Zondagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Blekerskade dat er in hun woning was ingebroken. Man was in het huis gekomen door een niet afgesloten balkondeur. Vanuit de woning werd een flatscreen beeldscherm en twee mobiele telefoontoestellen weggenomen. Ook hadden de inbrekers de sleutels van een personenauto meegenomen. Deze auto, een rode Nissan Sunny met het kenteken HX-SN-67, die geparkeerd stond voor de woning, bleek ook te zijn verdwenen. Volgens de bewoner moet de inbraak hebben plaats gevonden op zondag tussen 13.00 en 21.30 uur.

Dronken autobestuurders raken rijbewijs kwijt.
Alkmaar/Heerhugowaard, maandag 12 januari 2004. Zondagavond en in de daarop volgende nacht werden twee bestuurders van personenauto's aangehouden in verband met alcoholgebruik. Rond 22.00 uur zondagavond werd een 44-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Westtangent. Hij blies 1185 ug/l. Dat is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.
Enkele uren later werd op de Louis Couperusstraat een 36-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij reed met zijn auto over genoemde weg terwijl ook bij hem alcoholgebruik werd geconstateerd. Hij blies 755 ug/l. Dat is ruim driemeel de toegestane hoeveelheid. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Snelheidsovertreder moet rijbewijs inleveren.
Noord-Scharwoude, zondag 11 januari 2004.
Zondagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg. Tijdens deze controle werd de snelheid gemeten van een personenauto bestuurd door een 31-jarige inwoner van Krabbendam. De snelheid van zijn auto werd vastgesteld op 157 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 100 km/u per uur. Gezien deze hoge overschrijding van de snelheid werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tijdens deze controle werden nog drie andere bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen.

Vermiste man terecht.
Heiloo, maandag 12 januari 2004.
De 42-jarige man uit Heiloo, die sinds dinsdag 6 januari 2004 was verdwenen, is terecht. De man meldde zich vrijdagavond telefonisch bij zijn familie. Waar hij in de afgelopen dagen is geweest is niet bekend. Het politieonderzoek wordt afgesloten.