Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 12 januari

Den Helder 12-01-2004 - 15.00 uur

Voetgangster gewond na aanrijding
Middenmeer, zondag 11 januari 2004.
Zondagmiddag is een 56-jarige vrouw uit Middenmeer gewond geraakt bij een aanrijding op de Prof. ter Veenweg. De vrouw liep over het trottoir van voornoemde weg toen zij werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 56-jarige man uit Middenmeer. De man reed over de Prof. ter Veenweg toen hij ter hoogte van een verkeersheuvel in een slip raakte en de macht over het stuur verloor. Hij kwam vervolgens met zijn auto op het trottoir terecht waar hij de vrouw aan reed. Zij is met letsel aan haar arm en been overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en daar opgenomen.

Snelheidsovertreder moet rijbewijs inleveren.
Anna Paulowna, zondag 11 januari 2004.
Zondagavond werd een 24-jarige bestuurder van een bestelbus uit Wieringerwaard betrapt op een snelheidsovertreding op de Anna Paulownaweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De snelheid van zijn auto werd vastgesteld op 136 km/u. Gezien deze hoge overschrijding van de maximumsnelheid werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder, maandag 12 januari 2004.
In de nacht van zondag op maandag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Polderweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 550 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Verkeerscontrole
Den Helder, maandag 12 januari 2004.
Maandagmorgen tussen 09.00 12.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Jan Vervailleweg. Tijdens deze controle werden 11 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Twee bestuurder reden te snel (hoogste snelheid was 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan).