Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 12 januari

Hoorn 12-01-2004 - 15.00 uur

Man aangehouden na plegen mishandeling
Medemblik, maandag 12 januari 2004.
In de nacht van zondag op maandag werd een 41-jarige man uit Wervershoof aangehouden op de Kaasmarkt. De man had kort daarvoor een medewerkster van een horecabedrijf mishandeld. De man stond tegen een deur van het bedrijf te trappen. Toen de medewerkster hem weg wilde sturen werd zij in het gezicht geslagen waardoor zij gewond raakte aan neus en hoofd. De eigenaar van het bedrijf wist de man aan te houden en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Man omgekomen bij aanrijding.
Zwaagdijk, maandag 12 januari 2004.
Maandagmorgen omstreeks 05.20 uur vond een ernstig aanrijding plaats op de Westfrisiaweg tussen de Noorderboekert en de Rijweg. De bestuurder van een personenauto, een 39-jarige man uit Hoogkarspel reed met zijn auto over de Westfrisiaweg, komende uit de richting van Hoogkarspel. Door tot nu toe onbekende oorzaak kwam de auto terecht op het weggedeelte bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daar botste de personenauto frontaal op een vrachtauto, bestuurd door een 36-jarige inwoner van Blokker. Door de aanrijding raakte de man uit Hoogkarspel ernstig gewond en bekneld in zijn auto. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij ter plaatse is overleden. Hulpverlenende instanties zijn uren bezig geweest om de ravage op te ruimen. De Westfrisiaweg is tot ongeveer 11.30 uur gesloten geweest voor het verkeer. Deze afsluiting zorgde voor een verkeersstagnatie tijdens de ochtendspits in een groot deel van Westfriesland.

Diefstal auto
Oosterblokker, zondag 11 januari 2004.
Zondag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Gildeweg. Het betreft een auto van het merk Fiat, type Panda. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken XN-22-XD.