Gemeente Eijsden

Voorontwerp bestemmingsplan
Woningbouw Kruisstraat

Burgemeester en wethouders van Eijsden maken, gelet op het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan Kruisstraat ter inzage ligt.

Op plaats voormalige veiling
Het betreft een voorontwerp bestemmingsplan voor het realiseren van woningbouw op het terrein van de voormalige veiling en omgeving aan de Kruisstraat in Eijsden. Door het slopen van de voormalige veilingloodsen aan de Kruisstraat ontstaat de mogelijkheid om een kwalitatief goede kernrand aan deze zijde van Eijsden te ontwikkelen. Het terrein van de hovenier-kwekerij-tuincentrum aan de Wilhelminastraat is ook in deze ontwikkeling betrokken.

31 nieuwe woningen
Het plan omvat de bouw van elf grondgebonden woningen en twintig appartementen. De woningen worden ontsloten via een nieuw aan te leggen ontsluitingsweg, die de Kruisstraat en de Wilhelminastraat met elkaar verbindt.

U kunt reageren
Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 19 januari 2004 tot en met 15 februari 2004 tijdens de openingstijden ter inzage in kamer 2.06 van het gemeentehuis. Schriftelijke reacties kunnen gedurende bovengenoemde termijn gestuurd worden aan het college van burgemeester en wethouders van Eijsden, postbus 39, 6245 ZG in Eijsden.

Inspraakavond op 12 februari
Een inspraakavond waarop mondelinge reacties kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op donderdag 12 februari 2004 om 19:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Breusterstraat 27 in Eijsden.

Informatie: Julie Starren-Stevens, projectbureau Telefoon: (043) 409 52 69
E-mail: julie.starren-stevens@eijsden.nl