Gemeente Zaanstad

B&W-besluiten van 6 januari 2004

maandag 12 januari 2004

Taskforce Veenweiden
Het college van burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van het rapport van de Taskforce Veenweiden Noord-Hollands Midden. Deze ambtelijke groep is eind 2002 ingesteld door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en kreeg de opdracht om duurzame oplossingen aan te reiken voor toekomstige functies van de veenweidengebieden (waaronder de gebieden Assendelft-Westzaan en de Kalverpolder). Het college kan zich vinden in de functiekeuzen die gemaakt zijn voor de verschillende deelgebieden en stemt ook in met de oprichting van een Stichting Nationaal Landschap Noord-Hollands Midden, waarin Zaanstad vertegenwoordigd dient te zijn. Het rapport zal aan de orde komen in de clustercommissie Stedelijk Beheer.
(meer informatie over de Taskforce: kijk op www.noord-holland.nl).

Bibliotheek Krommenie
Zaanstad heeft overeenstemming bereikt met de Stichting Woonmij Zaanstad en de Stichting Bibliotheek Zaanstad over de bouw van een bibliotheek alsmede 40 woningen de Kervelstraat in Krommenie. Daartoe heeft de gemeente de ondergrond van de afgebrande bibliotheek aan de Kervelstraat verkocht aan de Stichting Woonmij Zaanstad, tegen een bedrag van 1.432.084. Gelijktijdig is de erfpachtovereenkomst met de Stichting Bibliotheek Zaanstad beëindigd. Het nieuwbouwcomplex zal bestaan uit een bibliotheek ter grootte van 1800 m² en 40 bovenwoningen waarvan 12 sociale huurwoningen en 28 vrije sector woningen. De bibliotheek wordt eigendom van de Stichting Bibliotheek Zaanstad. De gemeente Zaanstad draagt 684.766 bij in de kosten van de nieuwe bibliotheek.

Vrijstellingsprocedures Inverdan worden korter
Het college van B&W heeft besloten de vrijstellingsprocedures voor Inverdan te verkorten. Ook de provincie gaat akkoord met deze werkwijze. Dit voorjaar lagen het structuurplan en Masterplan Inverdan ter inzage en kon de bevolking op deze plannen inspreken. De planologische procedures die in deze fase van het project worden gestart zijn een uitwerking van het structuurplan en het Masterplan. Daarom vindt B&W dat de inspraakronde bij deze procedures kan worden overgeslagen. De procedures starten nu met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Hierna kan tegen de plannen bezwaar worden ingediend. Het overslaan van de inspraak verkort de procedure met 10 weken. Hierdoor kunnen de plannen voor Inverdan sneller worden uitgevoerd.