Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Maandag 12 Januari 2004                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Man aangehouden voor flessentrekkerij

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een café aan de Koningsstraat een 33-jarige man (ZVWOV) aangehouden. De man had voor meer dan E 80,- gedronken en getrakteerd en weigerde zijn rekening te betalen. Omdat van de man bekend was dat hij dit vaker deed, is hij aangehouden ter zake van flessentrekkerij.


Gestolen auto's

Vanaf de Hatertseweg is zondagavond een grijze Opel Corsa met kenteken RB-06-RD gestolen. De Nijmeegse eigenaar deed aangifte.
Afgelopen nacht is vanaf de Prof. Bromstraat een witte Hyundai H100 met kenteken VL-GP-58 gestolen. Eigenaar is een man uit Elst.

Tasjesroof

Een 77-jarige Nijmeegse fietste vanmorgen over de Daalseweg. Op een bepaald moment werd zij ingehaald door een jongen op de fiets. Omdat de vrouw het niet vertrouwde keek zij in haar fietstas en merkte dat haar boodschappentas verdwenen was. Toe zij nogmaals naar de jongen keek zag zij haar boodschappentas aan zijn stuur hangen. De vrouw probeerde nog de jongen achterna te rijden maar de jongen fietste veel harder. Daardoor raakte ze hem uit het oog.


Blik op veilig

De bemanning van de videosurveillanceauto reed zondagavond op de A73 in de richting van Nijmegen. In de z.g. 'Duitse bocht' werden zij ingehaald door een automobilist die met hoge snelheid in de richting van Nijmegen reed. Op de Neerbosscheweg, op het gedeelte waar 70 km/u is toegestaan, werd een snelheid gemeten van 141 km/u. Na de wettelijke correctie kreeg de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Cuijk, een proces-verbaal voor 136 km/u. In verband met de ernst van de overtreding werd hem gevraagd zijn rijbewijs in te leveren. Dit bleek echter niet mogelijk omdat de man een dag eerder reeds zijn rijbewijs had opgestuurd naar de Officier van Justitie in verband met een eerdere snelheidsovertreding.


District Tweestromenland


Deest - aanrijding met letsel

Een 42-jarige automobilist uit Utrecht reed zondagmiddag over de Maas en Waalweg, komende uit de richting van Nijmegen. De man besloot op de Maas en Waalweg te keren maar zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 31-jarige Nijmeegse, over het hoofd. Door de aanrijding raakte de 31-jarige vrouw licht gewond. Zij werd maar het CWZ overgebracht.


Overasselt - dronken automobilist aangehouden

Politiemensen zagen afgelopen nacht op de Schoonenburgseweg in Overasselt dat een automobilist probeerde een inrit in te rijden. Doordat de man de bocht te ruim nam kwam hij met zijn auto in de struiken terecht. Toen de man werd aangesproken bleek dat hij behoorlijk wat alcohol had genuttigd. Een blaasproef pakte voor de man negatief uit. Daarop werd hij aangehouden. Omdat de man zich tegen zijn aanhouding verzette moest hij met het nodige gepaste geweld in de surveillanceauto worden gezet. Op het politiebureau wist de man, een 53-jarige inwoner van Overasselt, na drie pogingen een ademanalyse af te ronden. Daarbij werd 1200 ug/l gemeten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Wijchen - vechtpartij in AZC

Vanmiddag heeft in het Asielzoekerscentrum in Wijchen een vechtpartij plaatsgevonden tussen twee bewoonsters. Twee vrouwen van respectievelijk 20 en 23 jaar oud hadden ruzie gekregen en waren elkaar met de scherven van een kapotte spiegel te lijf gegaan. Beide liepen hierbij lichte verwondingen op die geen medische behandeling noodzakelijk maakten. Waarover de ruzie ging is nog onbekend. Beide vrouwen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouwen zijn afkomstig uit verschillende Afrikaanse landen.


District De Waarden


Culemborg - gestolen auto

Vanaf het St. Jacobsplantsoen is tussen zaterdagavond en maandagmorgen een witte Ford Escort Van met kenteken VH-GS-23 gestolen. De Culemborgse eigenaar deed aangifte.


Tiel - mishandeling

Een 20-jarige Tielenaar deed aangifte van mishandeling. In de nacht van zaterdag op zondag was hij in een café aan de Kleibergsestraat mishandeld door een bekende. Hij liep letsel aan zijn neus op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de zaak.


Tiel - woninginbraak

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Boerhaavelaan. Een ruit van de achterdeur was vernield. De woning werd doorzocht. Uit de woning werden twee schilderijen en een antieke klok weggenomen. De 86-jarige bewoner deed aangifte.


Zaltbommel - inbraak in bedrijf

Zondagavond is ingebroken in een bedrijf aan het Van Voordenpark. Aan de voorzijde van het gebouw werd een ruit vernield. Uit het bedrijf werden een kassalade en een plasmascherm-televisie weggenomen.


Hurwenen - verlichtingscontrole

Op de Van Heemstraweg in Hurwenen is vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden. Deze controle, die vooral was gericht op de schoolgaande jeugd, werd gehouden in samenwerking met 3VO. Er werden 28 bekeuringen uitgeschreven.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --