Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen politie gehandhaafd

Oosterhout, 12 januari 2004

Reactie op artikel BN/de Stem
Bekeuringen politieautos gehandhaafd

De verklaring van de politiewoordvoerder in BN/ de Stem in het artikel Bonnen van agenten zijn ingetrokken van maandag 12 januari 2004 is juist. Alle bekeuringen die op maandag 5 januari 2004 op de Markt in Geertruidenberg (tijdens de nieuwjaars-receptie van de politie) zijn uitgeschreven aan burgers, zijn ingetrokken. Alleen bekeuringen van politieautos zijn gehandhaafd.

Dat het ging om politieautos werd vastgesteld aan de hand van de kentekens. Het gaat hierbij om vier bekeuringen voor opvallende en onopvallende politieautos. Alle overige bekeuringen, ongeveer 20, zijn ingetrokken omdat het geen politieautos betrof. De uitspraak van de geciteerde bron in BN/ de Stem dat alle bekeuringen waren ingetrokken, is feitelijk niet juist.

De politie van het team Geertruidenberg/Drimmelen heeft de politieautos bekeurd omdat de politie een voorbeeldfunctie heeft. De politie heeft de bekeuringen voor burgers ingetrokken omdat zij niet vooraf gewaarschuwd waren en onze collegas wel. Als alle bekeuringen waren doorgegaan, zou er sprake zijn van grote rechtsongelijkheid.

Een ander bijkomend feit voor seponering is, dat de politie met de gemeente had afgesproken dat er voorlopig niet bekeurd zou worden omdat de infrastructuur op de Markt nog niet klaar was. De verkeerssituatie ter plaatse is niet duidelijk en daarvan mogen burgers niet de dupe worden.

Bron: Jeroen Steenmeijer