Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 12/01

Tilburg, 12 januari 2004.

Agenten halen dronken spookrijder van de weg

TILBURG - Gistermiddag rond vijf over halfzes werden surveillerende agenten op de Spoorlaan geconfronteerd met een spookrijder. Met gebruikmaking van de blauwe zwaailamp slaagden de agenten erin om de man weer op de goede rijbaan te krijgen. Als ze de automobilist, een 59-Tilburger langs de kant van de weg zetten blijkt dat de man onder invloed van alcohol is. De man was tegenover de agenten overigens niet erg coöperatief. Aan het bureau wilde hij geen enkele medewerking verlenen om het alcoholpromillage vast te stellen. Het rijbewijs van de man is door de agenten ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Man uit Vught aangehouden voor bedreiging

OISTERWIJK - Een 25-jarige man uit Vught is gisteravond rond tien voor elf in het politiebureau van team Oisterwijk aan de Burgemeester Verwielstraat aangehouden, nadat de man zich bij de politie had gemeld in verband met een bedreiging die hij eerder op de avond pleegde tegenover een 43-jarige vrouw die aan de Burgemeester Vogelslaan woont. De man had de vrouw bedreigd en er sneuvelde gisteravond ook nog een ruit van de woning van de Oisterwijkse. De Vughtenaar is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Met drank op achter het stuur

TILBURG - Aan de Wandelboslaan hebben agenten gisteravond rond tien over halftwaalf een 36-jarige Tilburger van de weg gehaald, toen bij een routinecontrole bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de man bijna 1.10 promille. De Tilburger kreeg een rijverbod van vier uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt de verlichtingsdraad weer op

TILBURG - De politie in Midden en West Brabant is vandaag weer gestart met de tweede cyclus fietsverlichtingscontroles. In de december van het vorig jaar startte de politie met deze controles. Vanaf vandaag wordt in Midden en West Brabant de draad weer opgepakt.

In het politiedistrict Tilburg gingen vandaag 114 fietsers op de bon Politieteam Oisterwijk 2
Politieteam Tilburg West 29
Politieteam Binnenstad 9
Politieteam Wilhelminapark 12
Politieteam Leijdal 62

N65 ruim 4 1/2 uur gestremd
Vrachtwagen met veevoer kantelt op de N65

BERKEL-ENSCHOT - Een vrachtwagen met aanhangwagen, die geladen was met veevoer, is vanmorgen rond kwart over tien op de Rijksweg N65, tussen Udenhout en Berkel-Enschot gekanteld. De chauffeur van de auto, een 47-jarige man uit Ameide, werd door omstanders uit zijn cabine bevrijd en kwam er wonder boven wonder met slechts enkele schrammen vanaf. De man is in een Tilburgs ziekenhuis behandeld.

Op de N65 was de ravage groot. De hele rijbaan in de richting Berkel-Enschot en Tilburg is tot vanmiddag 14.30 uur voor alle verkeer gestremd geweest. Kort na de aanrijding werd het verkeer in de richting Tilburg over het fietspad geleid. Hierna werd het verkeer omgeleid via Oisterwijk om bergingswerkers op een goede manier hun werk te kunnen laten doen.

Het verkeer in de richting Tilburg werd in Den Bosch met matrixborden al omgeleid via de A2 en de A58.

Inbrekers gaan met zeven auto`s aan de haal

TILBURG - Afgelopen weekend zijn bij een bedrijf op het industrieterrein Noord zeven auto`s weggehaald. Het gaat om 4 Volkswagens, een Audi A4 een Opel Astra en een Opel Corsa. Bij het bedrijf hebben de inbrekers de deur in een rolluik geforceerd. Eenmaal binnen konden de rolluiken worden geopend en de auto`s worden meegenomen.

Het gaat om de volgende auto`s:
Volkswagen Passat (zwart) 14-HD-BF
Volkswagen Polo (blauw) 69-NP-BR
Volkswagen Golf (zilverkleur) 31-NP-JF
Volkswagen Golf (zilver) 27-HZ-JD
Audi A4 (zwart) 26-HX-BL
Opel Astra Coupé (goudkleurig) 49-LH-LN
Opel Corsa (zwart) 48-LX-TT

De gestolen auto`s zijn eigendom van de in Tilburg gevestigde Opel en Volkswagendealers.

De politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid onderzoek in.

Omwille van de privacy van het bedrijf waar de auto`s werden weggehaald kan geen nadere plaatsaanduiding worden verstrekt.

Inbrekers maken 30 scooters buit

OISTERWIJK - Bij een bedrijf in Oisterwijk zijn inbrekers afgelopen weekend met naar verwacht 30 scooters, gereedschap en kleding aan de haal gegaan. De inbrekers zijn het pand binnen gekomen door een slot te forceren. De politie heeft vandaag een aangifte opgenomen en een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

Bron: Carel Bouman