Ingezonden persbericht


IDC: NetScreen enige top-vijf partij die marktaandeel vergroot

Marktleider in producten onder 1.000 dollar

Antwerpen, 12 januari 2004 - Een rapport van onderzoeksbureau IDC wijst uit dat NetScreen Technologies, Inc. (Nasdaq: NSCN) de enige leverancier van security appliances uit de top-vijf is die zijn marktaandeel het afgelopen jaar wist te vergroten. Het rapport 'Worldwide Quarterly Security Appliance Server Tracker' stelt dat de groei in de fabrieksomzet van 91 procent in het afgelopen fiscaal jaar (derde kwartaal 2002 tot derde kwartaal 2003) resulteerde in de groei van het marktaandeel met vijf procentpunten.

Uit het onderzoeksrapport blijkt verder dat NetScreen marktleider is geworden op het gebied van security appliances onder de 1.000 dollar. Dit door tussen het derde kwartaal van 2002 en het derde kwartaal van 2003 de fabrieksomzet te vergroten met 2,1 procentpunten. In de kwartalen daarvoor daalde de fabrieksomzet nog met 4,8 procentpunten. Volgens het rapport behield NetScreen in het derde kwartaal van 2003 zijn marktleiderspositie in de productreeks van 50.000 tot 99.999 dollar en het productsegment boven 100.000 dollar.

De marktindeling van IDC voor security appliances omvat firewall, Virtual Private Network (VPN), inbraakdetectie en andere beveiligingscategorieën. Het marktleiderschap van NetScreen in de productreeks onder de 1.000 dollar wordt voornamelijk behaald door de speciaal ontwikkelde appliances voor bescherming in remote- en telewerkomgevingen. Daarnaast dragen ook de NetScreen-5GT, -5XT en -5XP-producten, die firewall, IPSec, trafficbeheer en DoS-bescherming (Denial of Service) integreren, bij aan de vooraanstaande positie.

"Het succes van NetScreen onderstreept dat zakelijke gebruikers het gebruiksgemak en de specifieke functionaliteit van onze appliances inzien. Onze oplossingen bieden geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit en operationele en kostenvoordelen voor gedistribueerde omgevingen", zegt David Flynn, Vice-president Marketing bij NetScreen. "De positieve resultaten benadrukken dat onze producten optimale bescherming bieden, van de kern van het netwerk tot aan de randen en daarbuiten."

# # #


NetScreen Technologies
NetScreen Technologies, Inc. is leverancier van netwerkbeveiligings- en
-toegangsoplossingen voor bedrijven en carriers wereldwijd. De speciale appliances en systemen van NetScreen bieden diverse beschermingslagen op netwerk- en applicatieniveau. Gebruikers verbeteren hun prestatieniveaus en verlagen operationele kosten. NetScreen is gevestigd Sunnyvale (Californië, US).