Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (12/1)

maandag, 12 januari 2004

Gewapende overval geldwisselkantoor

BREDA- Vanmorgen rond 11.00 uur is een gewapende overval gepleegd op een geldwisselkantoor aan het Stationsplein in Breda. Een onbekende man met een sjaal voor zijn mond en een wollen muts met oorkleppen bedreigde een klant met ene vuurwapen die die bij de bank stond met een vuurwapen. Terwijl hij het wapen op de man gericht hield eiste hij geld van het personeel van het wisselkantoor. Nadat hij een gering bedrag van het personeel had gekregen ging de dader er vandoor. Vermoedelijk is de overvaller via de voetgangerstunnel verdwenen. De man droeg een zwart ski jack met witte banen, met achter op de rug een wit vlak. Leeftijd van de dader rond de 20 jaar. De politie gaat er vanuit dat meerdere mensen getuigen zijn geweest van de overval gezien de plaats en de tijd waarop het gebeurde.

Verdachte woninginbraak weigert naam op te geven

BREDA- De politie heeft gisteravond in de Vogelschoot een man aangehouden op verdenking van een woninginbraak. De vermeende dief weigert echter zijn naam op te geven en te vertellen wie hij is. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie was gisteravond rond 22.00 uur naar de Vogelschoot geroepen omdat omwonenden glasgerinkel hadden gehoord. Toen de politie de brandgang in liep zagen ze twee mannen hard wegrennen. Een van de mannen kon worden aangehouden. Hij wil alleen niets vertellen en is als onbekende verdachte in een politiecel ingesloten.

Dieven stelen kluis uit bedrijf

BAARLE- NASAU- Nog onbekende inbrekers hebben gisteravond bij een bedrijf in Baarle Nassau een kluis gestolen. Bij de inbraak werd een ruit vernield. De eigenaar wist de politie te vertellen dat er buiten papieren ook nog geld in de kluis zat, maar hoeveel is nog niet bekend. Getuigen hadden die avond wel een rode auto bij het pand gezien, maar hadden niet het vermoeden dat er een diefstal plaatsvond.

Oostenrijkse vrachtwagenchauffeur beroofd

BREDA- Een 25 jarige Oostenrijkse vrachtwagenchauffeur is gisteravond tijdens een wandelingetje door het park aan de Archimedesstraat van zijn portemonnee beroofd. Volgens de chauffeur zou het om een licht getinte man gaan met opgeschoren haar met een lederen jas met bontkraag die hem met een mes bedreigde. De man mist zijn portemonnee met ongeveer 200 euro en enkele bankpassen.

Aanhouding terzake vernieling

BREDA De politie heeft gisteren op de Gilbert van Zinnekstraat een 32 jarige Bredanaar aangehouden, die kort ervoor bij zijn ex een ruit had vernield. De man verkeerde onder invloed van drank. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Poolse auto rijdt door na aanrijding

BREDA- De politie heeft een Poolse auto in beslag genomen, omdat die gisteravond betrokken moet zijn geweest bij een aanrijding op de kruising Emerparklaan/Moerlaken. Een zwarte Opel Calibra was achterop een auto gereden die voor het verkeerslicht stilstond. Op de plaats van het ongeval bleef een Poolse kentekenplaat achter. De auto werd later op de Nieuwe Boschstraat aangetroffen en door de politie getakeld. Enkele uren later kwam de 27 jarige Poolse eigenaar naar het bureau. Volgens hem had hij niet gereden, omdat hij eerder op de avond van de politie een rijverbod had gekregen omdat hij te dronken was om een auto te besturen. Volgens de man heeft vermoedelijk een vriend van hem zijn auto gebruikt, want dat kwam wel meer voor. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt scootercontrole

BREDA- De politie van het team Zuid/oost heeft vandaag bij een scootercontrole 20 bromfietsen gecontroleerd. Zeven daarvan gingen in de fout. Zes waren opgevoerd, een reed zonder helm en bij de ander deugde de remmen niet.

Bron: R. van Kuik