Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/1)

Oosterhout, maandag 12 januari 2004

Politie controleert verlichting
DISTRICT OOSTERHOUT: Maandag 12 januari hield de politie in het hele district verlichtingscontroles. Hierbij zijn in totaal 87 weggebruikers staande gehouden op tien verschillende locaties. De politie heeft 84 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel voor het niet voeren van voor en/of achterlichten.

Politie houdt afzender poederbrief aan
DONGEN: Afgelopen weekend hield de politie een 34-jarige vrouw uit Bussum aan op verdenking van het verzenden van een poederbrief. De vrouw, die zich zelf meldde bij de politie, verklaarde de brief als grapje te hebben gestuurd naar een familielid. Het betreffende familielid bleek echter te zijn verhuisd.

De vrouw heeft verklaard spijt te hebben van haar actie en heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan de eigenaar van het bedrijf. De politie heeft de vrouw na verhoor in vrijheid gesteld. De hulpdiensten (brandweer, GGD en politie) inventariseren momenteel de totale schade en overwegen juridische stappen tegen de vrouw.

De brief werd dinsdag 6 januari in een bedrijfspand aan de Gerardus Majellastraat aangetroffen. In de brief zat een wit/crèmekleurig poeder (naar later bleek tarwebloem) en een foto van Saddam Hoessein met het opschrift Prettige Feestdagen. De politie sloot uit voorzorg het bedrijfspand af, waarbij de drie medewerkers van het bedrijf in het pand in quarantaine gehouden werden. De GGD heeft de drie personen onderzocht en zorggedragen voor ontsmetting. De aanwezige brandweer heeft de poederbrief veilig gesteld. De brief is in een laboratorium in Lelystad onderzocht. In totaal zijn circa 30 medewerkers van de verschillende hulpdiensten in touw geweest.

Politie pakt automobilist op voor rijden onder invloed GIESSEN: Op het Jagerspad in Giessen arresteerde de politie een 55-jarige man uit Uitwijk omdat de man onder invloed in zijn auto reed. Bij een controle roken de agenten de lucht van alcohol. In het politiebureau onderging de man een ademanalyse, wat een uitslag van 540 ug/l opleverde. De man kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dit feit vond plaats op zondag 11 januari omstreeks 17.00 uur. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Visstroper betrapt
HANK: Maandag 12 januari betrapte een politieagent een 25-jarige inwoner uit Dussen tijdens het visstropen. Hij werd betrapt toen hij met een kruisnet in het Noorder Afwateringskanaal zat te vissen. Een kruisnet is een verboden vistuig omdat wel heel erg gemakkelijk is om daarmee vis te vangen. De man deed afstand van het kruisnet. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert agressieve buspassagier
OOSTERHOUT: De verkeersleiding van de BBA meldde de politie op maandagmiddag 12 januari omstreeks 13.36 uur een voorval van agressie in het openbaar vervoer. Politieagenten waren al ter plaatse toen de bus arriveerde op het busstation aan de Leijsenhoek. Een mannelijke passagier was niet in het bezit van een plaatsbewijs. Toen de controleur hem daarvoor verbaliseerde, bleek dat de man zich niet kon legitimeren. De man gedroeg zich op dat moment verbaal agressief naar de BBA-controleur. Dit was voor de politie reden om de man te arresteren. Het gaat om een 35-jarige Oosterhout. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Oosterhout. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Auto over de kop
MEEUWEN: De politie werd op zondagavond 11 januari rond 19.00 uur geroepen bij een eenzijdig ongeval op de Provinciale weg-Zuid. Bij het ongeval was een auto over de kop gevlogen. De bestuurder, een 20-jarige man uit Dussen, en zijn passagier bleven ongedeerd. Vermoedelijk is hij met te hoge snelheid de bocht ingegaan en kon in de bocht het voertuig niet meer in zijn macht houden. Hij botste tegen een boom en kwam vervolgens op zijn kop terecht. De politie vorderde het kenteken van de auto in vanwege de aard en de omvang van de schade.

Drie auto inbraken in Sprang-Capelle
SPRANG-CAPELLE: In de nacht van 11 op 12 januari werd bij een 3 tal personenautos ingebroken. Uit de autos werden diverse goederen waaronder radio-cd spelers gestolen. De autokrakers waren actief aan de Zuidhollandschedijk, Willem Alexanderstraat en de Kievit. De politie heeft van de drie gedupeerde auto-eigenaren inmiddels de aangiften opgenomen.

Evacuatie na brand in flat
WAALWIJK: In de nacht van zondag 11 op maandag 12 januari kreeg de politie omstreeks 02.45 uur melding van een schuur onder een flat in de Van Renesse van Baarstraat. De brand is ontstaan door een kaars. Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft verklaard dat hij illegaal in de berging verbleef. De man verklaarde verder in slaap te zijn gevallen zonder de kaars te hebben gedoofd. In verband met de rookontwikkeling heeft de brandweer de bewoners van zes flatwoningen met een ladderwagen uit de flat gehaald. Alle betrokkenen zijn opgevangen in de kantine van een middelbare school aan de Eikendonklaan en onderzocht door medewerkers van de GGD. De afdeling forensisch technisch onderzoek van de politie voert morgen een sporenonderzoek uit.

Bron: Connie Polak