Vlaamse overheid

Vlaams minister van E-Government en Economie Patricia Ceysens hield deze ochtend de eerste bijeenkomst van de Rondetafel E-Werken in Antwerpen: "Meer E-Werken bij Antwerpse Wegenwerken."

De minister besprak een aantal voorstellen met meer dan 40 vertegenwoordigers van het Antwerpse bedrijfsleven, provinciegouverneur Paulus, Schepen Delwaide en Van Campenhout van de Stad en de Antwerpse
bereikbaarheidsmanager. Patricia Ceysens wil naar een charter met de deelnemers van de Rondetafel. Dat is een tweede stap in het Actieplan E-Werken van de minister. Na de eerste brainstorm koppelen de deelnemers nu terug naar hun achterban.

E-Loket

"Zelf brengen we twee actiepunten. Een: ik lanceer het voorstel van een 'E-Loket.' Dat betekent dat alle Vlaamse bedrijven en werknemers die aan E-werken denken op een webstek alle informatie over E-werken kunnen vinden. Werkgevers zouden daar alle wettelijke bepalingen in verband met E-werken kunnen raadplegen, een E-werk implementatie checklist en een ruimte waar bedrijven goede praktijk voorbeelden met elkaar kunnen uitwisselen. Zo zien bedrijven ook dat andere ondernemingen een return krijgen op hun E-werk investeringen," aldus Ceysens.

Opleiding en Advies

Ceysens: "Twee: ik maak geld vrij zodat ondernemingen werknemers kunnen opleiden om aan E-werken te doen. Ik wil ook tussenkomen met adviescheques voor bedrijven die advies willen inwinnen om E-werken op te starten in hun bedrijven."

"De Antwerpse wegenwerken verplichten ons ertoe naar alle alternatieven te zoeken voor de uren die we in de file staan. E-werken is een valabel alternatief dat economische verliezen moet beperken en de stress van het fileleed ten dele wegneemt", aldus Ceysens.

Voor de paasvakantie moet er een Charter komen tussen alle betrokken partijen om zo te sensibiliseren voor meer E-werk.

info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39
e-mail: lorin.parys@vlaanderen.be;
michel.debruyne@vlaanderen.be