Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (12/1)

Bergen op Zoom, maandag 12 januari 2004

Politie onderzoekt inbraken in tweetal winkels

HOOGERHEIDE: Zondagmorgen werd de politie door een bezorgde buurtbewoner telefonisch op de hoogte gesteld van een vermoedelijke inbraak die had plaatsgevonden in een winkel aan de Raadhuisstraat. De politie ging ter plaatse en constateerde na onderzoek dat in de nacht van zaterdag op zondag was ingebroken in een fietsenwinkel. Uit de etalage werd een racefiets ontvreemd. De daders kwamen het pand binnen door het forceren van een achterdeur.

HOOGERHEIDE: In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 4.15 uur ingebroken in een computerwinkel aan het Sint Lucasplein. De daders kwamen de winkel binnen door de ruit van de voordeur in te gooien. Uit de winkel werden TFT-schermen, laptops en DVD`s ontvreemd. Uit het onderzoek dat door de politie is ingesteld, is gebleken dat de daders gebruik hebben gemaakt van een gestolen voertuig. Politiemedewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek zullen ter plaatse een nader onderzoek instellen. Daarnaast heeft de politie in de directe omgeving van de woning een buurtonderzoek gehouden.

Dronken man mishandelt echtgenote

HOOGERHEIDE: In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie ingeseind, toen een dronken man zowel zijn echtgenote als de inventaris van de woning te lijf ging. De 45-jarige man is door de politie aangehouden. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen. De wijkagent zal de mensen begeleiden bij het verkrijgen van een passend hulpprogramma.

Dronken automobilist houdt politieauto staande

PUTTE: Zondagavond omstreeks 21.00 uur werden surveillerende agenten op de Antwerpsestraat in Putte staande gehouden door een 23-jarige automobilist uit Putte. De man, die behoorlijk boos was en met zijn armen zwaaide, wenste de agenten aan te spreken op een vermeende verkeersovertreding, die door de bestuurder van de politieauto zou zijn begaan. De bestuurder zou bij het afslaan niet tijdig genoeg richting naar rechts hebben gegeven. Uit het gesprek bleek duidelijk dat de Puttenaar teveel alcohol had genuttigd (610 ug/l): een overschrijding van bijna driemaal de toegestane limiet. Nadat de man door de politiemensen was medegedeeld dat hij was aangehouden, begon hij de agenten te beledigen en zich te verzetten tegen de aanhouding. Een van de politiemensen heeft de verdachte een corrigerende tik moeten geven om zijn woorden kracht bij te zetten. Buiten het proces-verbaal voor het onder invloed besturen van een voertuig, kreeg de man tevens een proces-verbaal voor belediging en het plegen van verzet. Het rijbewijs van betrokkene is ingevorderd.

Politie houdt verlichtingscontrole

HOOGERHEIDE: Maandagochtend werd tussen 7.15 en 8.15 uur op de Raadhuisstraat een verlichtingscontrole gehouden onder fietsers. In totaal werden 18 passanten, vooral schoolgaande kinderen, bekeurd. Zij hebben een boete ontvangen van 25 euro.

Politie stelt onderzoek in naar tweetal inbraken in Halderberge

OUDENBOSCH: Zondagavond ontving de meldkamer van politie omstreeks 20.30 uur de telefonische melding van een inbraak in een woning aan de Wielerbaan. Het dievengilde heeft, op tot nog toe onbekende wijze, toegang verkregen tot de woning en vervolgens de bovenverdieping doorzocht. Vermoedelijk is men door de bewoners gestoord, voordat men de woonkamer heeft kunnen bereiken. Er is een kleine hoeveelheid geld buitgemaakt. Politiemedewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek zullen ter plaatse een nader onderzoek instellen. Daarnaast heeft de politie in de directe omgeving van de woning een buurtonderzoek gehouden.

OUD-GASTEL: Omstreeks 21.30 uur werd de politie telefonisch op de hoogte gesteld van een inbraak in een bedrijf aan de Standerdmolen. Na aankomst van de politie bleek de etalageruit van een winkel met behulp van twee bakstenen te zijn ingegooid. Uit het bedrijf is een nog onbekend geldbedrag ontvreemd. Ook naar deze inbraak zal door politiemedewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek ter plaatse een nader onderzoek worden ingesteld.

Diefstal bromfiets

RUCPHEN: In de nacht van zondag op maandag werd vanaf het Kleinheidepad een zwarte bromfiets gestolen (Honda NSR, bouwjaar 2003). De bromfiets stond op de oprit naast de woning van de gedupeerde eigenaar en was afgesloten met behulp van het stuurslot. De bromfiets heeft een waarde van circa 1000 euro.

Politie onderzoekt inbraken in Roosendaal

ROOSENDAAL: Zondag kwam omstreeks 21.00 uur bij de politie de melding binnen dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Belder. De daders hebben achtereenvolgens een roldeur en een binnendeur vernield waardoor men het winkelgedeelte van het bedrijf heeft kunnen bereiken. Daar heeft men een vitrinekast vernield. De eigenaar mist in ieder geval twee radio/CD-spelers. De diefstal heeft plaatsgevonden nadat het bedrijf zaterdag om 17.00 uur de deuren heeft gesloten. Politiemensen van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben een onderzoek naar de inbraak ingesteld.

ROOSENDAAL: In de nacht van zondag op maandag ontving de politie melding van een woninginbraak aan de Mauvestraat. De inbraak heeft plaatsgevonden terwijl de bewoners lagen te slapen. Omstreeks 5.45 uur trof een van de bewoners echter tot zijn verbazing onder de trap spullen aan, die daar normaal niet liggen. Toen hij verder keek, zag hij dat de kasten en koelkast in de woning open stonden en zichtbaar doorzocht waren. In de woonkamer was een klepraampje geforceerd en stond het achterraam open. Vanuit een portemonnee werden een relatief gering geldbedrag en een bankpasje meegenomen. Politiemedewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben in en om de woning een sporenonderzoek verricht. Daarnaast is door de politie een buurtonderzoek gehouden.

Bron: Manon Ostendorf