Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 januari 2004


Doetinchem - Tasjesroof


Een 68 jarige inwoonster is zondag omstreeks 11.15 uur van haar tas beroofd. De vrouw liep in de Hamburgerstraat. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door een jongeman op de fiets, gekleed in een donkere jas. De jongman rukte de tas weg van de vrouw en fietste richting Raadhuisstraat weg.


Winterswijk - Auto in sloot


Zondag rond 15.40 uur is een 28 jarige automobiliste uit Dorsten op de Kottensweg van de weg geraakt en in de sloot beland. Op deze weg werd door de politie een snelheidscontrole uitgevoerd. De vrouw verklaarde dat zij een agent langs de kant van de weg zag staan en achterom heeft gekeken, waardoor zij de controle over het stuur verloor. Zij liep geen verwondingen op.


Winterswijk - Bedreiging na aanrijding


Op de kruising Vredenseweg/Kastanjelaan vond zondag omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats.
Een 60 jarige automobiliste uit Winterwijk en een 34 jarige fietser kwamen met elkaar in botsing. De man werd zo kwaad dat hij de automobiliste met de dood bedreigde. Tevens heeft hij tegen de auto getrapt en geslagen. Het gevolg was een lekke band en een vernielde buitenspiegel. Agenten hebben de fietser aangehouden.


Ulft - Ongeval


Een 17 jarige bromfietser uit Silvolde is zondag rond 16.05 uur licht gewond geraakt na een aanrijding. De bromfietser kreeg op de ir.Sassenstraat geen voorrang van een 38 jarige bestuurster van een bestelbusje uit Ulft. De man liep hierbij lichte schaafwonden op.


Drankrijders


Een 40 jarige automobilist uit Winterswijk blies zondagmiddag op de Kottenseweg in Winterswijk 0,8 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Bij controle zondagavond op de Liemersweg in Doetinchem blies een 45 jarige automobilist uit Doetinchem 1,9 prom. Het rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.


Een 35 jarige automobilist uit Neede blies vannacht 0,8 prom. Controle vond plaats op de Dumasweg in Neede. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Op de Rondweg in Groenlo blies vannacht een 39 jarige automobilist uit Borken 0,8 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Winterswijk - Brutale diefstal van auto


Zondag is tussen 19.45 en 22.30 een grijze Daihatse Applause met kenteken XZ-56-NG weggenomen vanaf de Hoge Hazel. De dader is een woning binnen gegaan, heeft de jas van de 74 jarige eigenaar van de auto van de kapstok gehaald, met daarin de autosleutels en heeft vervolgens de auto weggenomen.


Doetinchem - Inbraak in bedrijf


Bij een bedrijf aan de Havenstraat is zondag ingebroken. Er werden ruiten vernield om in het pand te komen. Weggenomen werden een computer en twee lap tops.


Stokkum - Schoorsteenbrand


In een woning aan de pastoor van Sonsbeeckstraat is zondagavond rond 21.50 uur brand ontstaan in de schoorsteen. De bewoner had de houtkachel aan en hoorde in de schoorsteenpijp een paar ploffen. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade is niet bekend.


Doetinchem - inbraak bij benzinestation


Afgelopen nacht is ingebroken bij een benzinestation aan de Terborgseweg. De inbrekers hebben onder andere een deur geforceerd en in het pand ook de nodige schade aangericht. Aangezien de centrale computer vernield was kon men een groot deel van de dag geen klanten aan de pompen ontvangen en bleef het station gesloten. Bij sommige passanten wekte dit de indruk als zou er een overval zijn gepleegd, maar dat was niet het geval !
De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek. Over de omvang van de buit is nog onvoldoende duidelijkheid.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --