Magnus Holding NV

Organon Nederland 100ste klant van Qurius

Organon Nederland, onderdeel van het grootste internationale Nederlandse farmaceutische bedrijf en verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van voornamelijk gynaecologische (waaronder NuvaRing, Livial en Puregon) en psychiatrische geneesmiddelen (zoals Remeron SolTab) in Nederland, heeft een contract gesloten met Qurius voor de levering en implementatie van Microsoft Business Solutions-Navision. Organon Nederland gaat de softwareoplossing inzetten voor de ondersteuning van de in- en verkoop van medicijnen en verkoopondersteunende diensten en materialen. Het farmaceutische concern is daarmee de honderdste klant van Qurius in Nederland sinds de oprichting in 1998.

Met Navision krijgen Organon-medewerkers beter inzicht in de status van in- en verkooporders, waardoor de interne en externe communicatie, op basis van actuele informatie, zal verbeteren. Additioneel biedt Navision veel mogelijkheden voor een goede kostenbeheersing. "Met Qurius als implementatiepartner verwachten wij een snelle en soepele invoering", zegt Hans Schikan, directeur van Organon Nederland. "We zullen zoveel mogelijk gebruik maken van de standaardfunctionaliteit van Navision. Waar nodig zal Qurius zorgen voor aanpassingen aan onze specifieke bedrijfsbehoeften."

Organon Nederland heeft besloten haar huidige ERP-applicatie te vervangen om bedrijfsprocessen te optimaliseren, de informatievoorziening te verbeteren en kostenefficiënter te werken. Gezien de elementaire rol van in- en verkoop in de totale bedrijfsprocessen, waren functionele afdekking en goede integratiemogelijkheden belangrijke selectiecriteria. Navision kwam als meest geschikte platform naar voren, temeer omdat deze oplossing ook op wereldwijde schaal kan worden ingezet. Medebepalend bij de keuze waren de prijs/prestatieverhouding, aansluiting op de bestaande IT-infrastructuur en de geboden flexibiliteit. Qurius was de voor de hand liggende leverancier vanwege zijn expertise op het gebied van de farmaceutische industrie en de internationale ondersteuning die het bedrijf als lid van de FAQT Group kan bieden.

Reputatie
Vanzelfsprekend is Qurius-directeur Mark van Kemenade zeer te spreken over de nieuwe opdracht en het behalen van deze mijlpaal. "Dat we in vijf jaar zo'n mooie klantenkring hebben kunnen opbouwen is vooral te danken aan de kwaliteit van onze mensen en producten. Vanaf de start hebben wij ons gespecialiseerd in de Microsoft Business Solutions, wat een uitstekende keus is gebleken. Het aantal bedrijven dat vanwege de eenvoudige aanpasbaarheid aan hun bedrijfsprocessen, de snelle invoering en de betaalbaarheid voor deze oplossingen kiest, groeit nog steeds. Wij hebben inmiddels een reputatie hoog te houden op het gebied van efficiënte implementaties en krachtige branchespecifieke aanvullingen. En dat zullen we, samen met onze fusiepartner Magnus, blijven doen."

Organon
Organon - met hoofdkantoor in Roseland, NJ, USA - ontwikkelt, produceert en verkoopt receptplichtige geneesmiddelen die de gezondheid van de mens en kwaliteit van leven bevorderen. Organon streeft naar een vooraanstaande positie in elk van de therapeutische gebieden: gynaecologie, depressie, anesthesie en hart- en vaatziekten. Organon-producten worden in meer dan 100 landen op de markt gebracht vanuit meer dan 60 lokale vestigingen. Organon International Inc. is een farmaceutische business unit van Akzo Nobel. Meer informatie kunt u vinden internet: www.organon.nl.

Qurius
Qurius behoort tot de grootste specialisten op het gebied van Microsoft Business Solutions (Navision en Axapta) in Nederland en is internationaal actief via de FAQT Group. Met een sterke branchefocus richt Qurius zich op sectoren als transport, opslag, food, milieu, pharma, chemie en verhuur. De belangrijkste doelstelling daarbij is met de juiste oplossingen de in- en externe bedrijfsprocessen en informatiestromen van klanten te optimaliseren. Qurius is een onderdeel van Magnus Holding N.V., die zich richt op business- en IT-advies, realisatie en integratie van bedrijfsoplossingen, en het beheer ervan. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en telt 175 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.qurius.nl en www.magnus.com.