Politie Amsterdam-Amstelland


---

Gewelddadige straatrover gepakt

12-1-2004. Zondagavond werd na een korte klopjacht een 17-jarige straatrover gearresteerd die kort daarvoor met een aantal kornuiten een vrouw had beroofd van haar tas. Daarbij werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Ook toen zij al op de grond lag stopte het geweld niet. Uiteindelijk wisten de geweldplegers haar tas te bemachtigen, waarna zij het hazenpad kozen. Agenten kamden de buurt uit en arresteerden vier jonge mannen op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf. Inmiddels is gebleken dat drie van hen niets met de zaak te maken hadden. Zij zijn heengezonden.

---

Man zwaargewond na schietpartij

12-1-2004. Een nog onbekende man raakte in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond toen hij op de Ruysdaelkade werd neergeschoten. Hij werd door meerdere kogels getroffen en zakte op straat ineen. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis opgenomen waar hij direct werd geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Agenten die in de buurt surveilleerden hoorden even na drieën schoten en stelden direct een onderzoek in. Zij vonden op de Ruysdaelkade, ter hoogte van de Gerard Doustraat, het zwaargewonde slachtoffer en ontfermden zich over hem. Zij zagen de vermoedelijke dader nog net verdwijnen in de richting van de Frans Halsstraat. Een zoektocht leverde één verdachte op. Deze man werd later heengezonden omdat bleek dat hij niets met de zaak te maken had. Van de schutter ontbreekt nog ieder spoor.

De recherche van het bureau Van Leijenberghlaan is op zoek naar getuigen of naar mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot de oplossing van dit misdrijf. U kunt bellen met: (0900) 8844.
---

Overval supermarkt

12-1-2004. Zaterdagochtend rond acht uur werd een supermarkt aan de Kleine Wittenburgerstraat overvallen. Vlak na opening van de winkel kwamen twee mannen met vuurwapens het pand binnen. Zij bedreigden een medewerker en maakten een onbekend geldbedrag buit. Vervolgens maakten zij zich uit de voeten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
---