Gemeente Den Haag

januari 2004
Feestelijke opening tijdelijk voorzieningencomplex Pijlkruidveld (7 januari)

Het tijdelijke voorzieningencomplex aan het Pijlkruidveld in Leidschenveen wordt op maandag 12 januari tussen 16.00 en 19.00 uur feestelijk geopend in de aula van het Veurs College. De Haagse wethouders Pierre Heijnen van Onderwijs, Ries Smits van Nieuwe Gebieden en Jetta Klijnsma van Welzijn zijn bij de opening aanwezig. Gebruikers, omwonenden en andere betrokkenen kunnen het complex bekijken en kennismaken met elkaar.

Het voorzieningencomplex aan het Pijlkruidveld biedt, vooruitlopend op permanente huisvesting, ruimte aan Montessorischool Leidschenveen (primair onderwijs), het Veurs College (voortgezet onderwijs), de Decentrale Welzijnsorganisatie Haagse Hout en de Stichting Kindercentra Leidschendam. De tijdelijke lokalen voor de scholen bieden een oplossing voor het nijpende tekort aan lesruimte in de wijk. Het aantal leerlingen in de wijk groeit zo hard dat de huidige capaciteit aan lokalen onvoldoende is.

Scholen
De tijdelijke vestigingen van de Montessorischool Leidschenveen en het Veurs College, een school voor vmbo, bestaan beide uit twee verdiepingen. Voor het Veurs College zijn dertien lokalen beschikbaar, waarvan vijf vaklokalen. De Montessorischool Leidschenveen heeft twaalf lokalen en een speellokaal tot haar beschikking. Ook is er voor beide scholen een eigen speelterrein en een fietsenstalling. De scholen hebben de lokatie al in gebruik genomen. Het definitieve schoolgebouw van het Veurs College komt aan de 's Gravendreef. De Montessorischool Leidschenveen komt samen met onder meer de kinder- en naschoolse opvang van Stichting Kindercentra Leidschendam in een nieuw pand in de wijk Lanen.

Haagse Hout
Decentrale Welzijnsorganisatie Haagse Hout gebruikt de accommodatie voor het organiseren van welzijnsactiviteiten, die begin januari 2004 van start gaan. De definitieve vestiging wordt in het All 4 One-complex in 's Gravendreef gerealiseerd.

Het voorzieningencomplex aan het Pijlkruidveld blijft maximaal vijf jaar bestaan. De verwachting is dat de definitieve vestigingen van de scholen en organisaties ruim binnen die periode worden opgeleverd.