Euronext Amsterdam) - ING Bank introduceert Coconote Global 50 (09/01/04 17:40 CET)
Nieuwe note combineert hoge rendementspotentie met laag risico
De ING Bank introduceert op maandag 12 januari 2004, de ING Bank Coconote Global 50 (conditional coupon note). Dit beleggingsproduct heeft veel kenmerken van een obligatie en biedt de belegger daarom zekerheid, gekoppeld aan de rendementskansen van de aandelen van de vijftig grootste ondernemingen in de wereld. In de eerste twee jaar is de vaste rente 6%, daarna is de uit te keren rente afhankelijk van de behaalde aandelenrendementen. Deze rente wordt vanaf het derde jaar jaarlijks vastgeclickt, waardoor altijd minimaal de eerder vastgeclickte rente wordt uitgekeerd. Daarnaast kent de Coconote Global 50 aan het einde van de looptijd een hoofdsom garantie.
De Coconote Global 50 heeft een looptijd van acht jaar. De eerste twee jaar is de rente 6%. Vanaf het derde jaar wordt de rente bepaald door het rendement van de aandelen die op dit moment deel uitmaken van de Dow Jones Global Titans Index.
In deze index zijn de vijftig grootste ondernemingen ter wereld vertegenwoordigd.
Voor de variabele couponrente wordt het rendement van elk aandeel als volgt individueel berekend:
- Bij een koersstijging van een aandeel van meer dan 8% ten opzichte van de startwaarde, wordt een rendement van maximaal 8% meegenomen;
- Daalt de koers van een aandeel meer dan 20% dan wordt een rendement van maximaal -20% meegenomen.
Het berekende gemiddelde rendement bepaalt de hoogte van de couponrente in het betreffende jaar. De couponrente van de Coconote Global 50 zal minimaal 0% en maximaal 8% bedragen. Bovendien wordt een eenmaal behaalde coupon vanaf het derde jaar jaarlijks vastgeclickt. De variabele coupon kan dus nooit lager zijn dan een eerder bereikte variabele coupon.
De uitgifteprijs van de ING Bank Coconote Global 50 is vastgesteld op EUR 100,75. De startwaarde is gebaseerd op de slotkoers van de individuele aandelen op 10 februari 2004. Op de einddatum op 15 februari 2012 wordt naast de variabele coupon de nominale waarde van EUR 100 uitgekeerd. De Coconote Global 50 is genoteerd aan Euronext Amsterdam, waardoor er dagelijks in- en uitgestapt kan worden. De inschrijfperiode loopt van 12 januari tot en met 6 februari 2004, 15.00 uur.

Source : ING Bank