Politie Friesland

Politieberichten 11/01 (13.00 uur) t/m 12/01 (07.00 uur)

Fryslân 12-01-2004 - Voor vragen over de politieberichtenb kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoon (058) 880 82 72.

Nijetrijne: verkeerscontrole
Maandag tussen 04.00 uur en 06.15 uur werd een rijdende
verkeerscontrole gehouden op de Pieter Stuyvesantweg. 1 keer proces-verbaal tegen een 37-jarige automobilist uit Wolvega voor inhalen op doorgetrokken streep en overschrijding maximum snelheid van 32 km . Hij reed 122 in plaats van 80 km per uur. Tegen een 22-jarige automobilist uit Wolvega werd proces-verbaal opgemaakt voor twee gladde banden en een lekke uitlaat.

Nijetrijne: diefstal twee reclameborden
Tijdens een controle op de Pieter Stuyvesantweg werd een auto gecontroleerd. Bij controle bleek dat in de auto twee reclameborden lagen van BOB ZUIPT NIET. In de auto zaten een 19-jarige en een 21-jarige, beide uit Wolvega. Over de herkomst gaven ze in eerste instantie een verward verhaal op, maar uiteindelijk gaven ze toe de borden in de buurt van Luttelgeest te hebben weggenomen. De 19-jarige had thuis ook nog zon bord staan. Deze ook opgehaald.
Bij nader onbderzoek bleken de twee borden weggenomen te zijn op de Oosterringweg te Luttelgeest. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Burgum: snelkraak
Zondag omstreeks 23.30 uur vond een snelkraak plaats in een bedrijf aan de Markt. Men had eerst het bedieningskastje vernield en vervolgens met grof geweld de dubbele voordeur vernield. Uit de winkel is een klein geldbedrag weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Hurdegaryp.

Harlingen: rijden onder invloed.
Maandag omstreeks 01.15 uur werd op de Koningin Wilhelminastraat een 36-jarige automobilst uit Harlingen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 715 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Damwoude: inbraak winkelcentrum
Zondag omstreeks 22.45 ging het alarm af bij een bedrijf aan de Conradi Veenlandstraat. Men had de toegangsdeur opengebroken. Via deze zaak is men via het plafond naar de buurman gekropen. Bij onderzoek bleek dat daar niets werd vermist. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Damwoude.

Leeuwarden: rijden onder invloed.
Maandag omstreeks 04.10 uur werd op de Groningerstraatweg een 36-jarige automobilist uit Tytsjerk gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 575 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via kort-Om.

Harlingen: geschoten met luchtdrukwapen
De politie kreeg zaterdagavond rond 20.05 uur melding van een schot aan de Nieuwstraat. Een 67-jarige inwoonster van Harlingen verklaarde dat zij in haar woning was en plotseling schrok van een harde knal. De vrouw zag vervolgens drie of vier personen weglopen richting het Franekereind. In een ruit van de woning trof de politie twee gaten en een beschading aan. Tevens trof de politie twee kogeltjes aan die afkomstig zijn uit een luchtdrukwapen. De vrouw deed aangifte. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Dokkum: te hard rijden
De politie zag een 23-jarige automobilist uit Ee zondag rond 17.15 uur met hoge snelheid rijden over de Lauwersseewei. De politie mat een snelheid van 149 km/u (limiet 100 km/u).
De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid richting Ee, 122 km/u. In Ee aan de Skeperij zag de politie de auto voor een woning staan. De bestuurder werd uit de woning gehaald en geconfronteerd met zijn rijgedrag. In de auto van de verdachte bleek een radardetector aanwezig te zijn, deze is in beslaggenomen. De automobilist kreeg twee bekeuringen voor te hard rijden en een voor het aanwezig zijn van een radardetector.

Akmarijp: rijden onder invloed
Een 53-jarige automobilist uit Oudehaske is zondag rond 23.30 uur op de Fjildwei lichtgewond geraakt bij een aanrijding. De politie constateerde dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies de man 1230 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 16 uren. De automobilist kwam uit de richting Terherne en is bij de Dolten tegen een paar paaltjes gereden die rechts van de weg staan. Hierna schoot hij dwars over en kwam in de linkerberm tegen een hoop modder tot stilstand.

Leeuwarden: snelkraak
De politie kreeg maandag rond 04.00 uur een melding binnen van een snelkraak aan het Willem Alexanderplein. Ter plaatse bleek een deur van een drogisterij ingegooid te zijn. Wat precies is weggenomen is op dit moment niet duidelijk. Er moet nog aangifte worden gedaan. De politie stelt technisch onderzoek in.