Gemeente Amersfoort

Uitgifte bouwkavels Bedrijventerrein Vathorst gestart

datum: 9 januari 2004

Onlangs is de gemeente Amersfoort gestart met de uitgifte van de eerste kavels van Bedrijvenpark Vathorst. De komende jaren zal dit bedrijventerrein door de gemeente ontwikkeld worden. Hierbij gaat het om een gebied van 45 hectare waarvan 33 hectare uitgeefbaar is. De eerste kavel is reeds verkocht en met diverse andere gegadigden is de gemeente volop in gesprek. Het allereerste bedrijf opent in het voorjaar van 2004 haar deuren.

Bedrijvenpark Vathorst grenst direct aan de A1 en de A28 en aan de nieuwe woonwijk Vathorst. Het bedrijventerrein krijgt een directe aansluiting op de A1. Zoals de plannen er nu uitzien wordt deze aansluiting in het voorjaar van 2004 opgeleverd. De ontsluiting van het bedrijvenpark zelf loopt via de rondweg van Vathorst. Deze weg leidt het verkeer ook naar de verschillende woongebieden.

Bijzonder en doordacht
Bedrijvenpark Vathorst is een bedrijventerrein met een bijzonder en doordacht concept. Het krijgt markante accenten aan de beide uiteinden en rondom de spoorlijn. Ook de geluidswal langs de A1 is een spraakmakend onderdeel van het Bedrijvenpark.
Evenals bij de woonwijken heeft Amersfoort ook bij de bedrijven- en kantorenlocaties een naam hoog te houden als het om architectuur en duurzaam bouwen gaat. Ondernemers die zich op Bedrijvenpark Vathorst vestigen, besteden daarom veel aandacht aan de vormgeving van hun gebouwen en stellen ook de nodige eisen aan de directe omgeving ervan. Het gaat daarbij om maatwerk. Om dat maatwerk zo goed mogelijk te kunnen leveren, heeft de gemeente gezorgd voor één aanspreekpunt.

Intensief ruimtegebruik
Duurzaamheid en intensief ruimtegebruik zijn belangrijke ambities bij het ontwikkelen van bedrijvenpark Vathorst. Dat komt vooral tot uiting in de geluidswal. Het ontwerp daarvan bestaat uit een doordachte en unieke combinatie van bebouwing en groen. Het profiel van de wal is asymmetrisch, waarbij de binnenzijde als verblijfsruimte wordt ingericht. Hier komen bijvoorbeeld mogelijkheden voor recreëren in een aantrekkelijke, groene omgeving. Het groene karakter wordt afgewisseld met contrasterende en veelvormige bebouwing in de wal zelf.

Parkmanagement
Op Bedrijvenpark Vathorst zal parkmanagement worden ingevoerd. Doel daarvan is de kwaliteit van het bedrijvenpark op niveau te houden en een extra impuls te geven aan het voorzieningenniveau. Parkmanagement is het ontwikkelen en leveren van een breed scala van diensten aan gevestigde bedrijven. Het voorziet tevens in het dagelijks beheer van het openbare gebied. Dit alles natuurlijk niet zonder inspraak van de bedrijven zelf.

Meer informatie over bedrijvenpark Vathorst is te vinden op de website www.bedrijvenparkvathorst-amersfoort.nl